Obavijesti

News

Komentari 47

Provjera Linićevih navoda: I on sam će morati izaći pred Odbor

Provjera Linićevih navoda: I on sam će morati izaći pred Odbor
1

Predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman (HDZ) nije mogao reći koliko će trajati nadzor, ali napominje da je u interesu da se što prije odradi

VIDEO

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost od četvrtka kreće s provjerom i utvrđivanjem svih činjenice o eventualnim mogućim zlouporabama službi o kojima je govorio bivši ministar financija Slavko Linić. Razgovarat će i s bivšim ministrom financija, a hoće li razgovor s njim biti obavljen već u četvrtak ovisi o samom Liniću. 

Predsjednik Odbora Miroslav Tuđman (HDZ) nije mogao reći koliko će trajati nadzor, ali napominje da je u interesu svih da se taj posao čim prije odradi.

- Teško je reći kada jer ne znamo do kakvih ćemo podataka doći - izjavio je Tuđman.

Neće se ići na osnivanje posebne radne skupine.

- Zato što već jednu radnu skupinu imamo pa nas ima premalo da bi novu radnu skupinu osnivali, tako da će cijeli Odbor ići u nadzor i onda ćemo ići po svim tim sastavnicama sigurnosno-obavještajnog sustava koje bi mogle imati saznanja da se potvrde ili otklone sumnje koje su iznijete - kazao je Tuđman.

Potpredsjednik odbora Igor Dragovan (SDP) napomenuo je da su neke stvari jasne, a koje je iznio predsjednik Josipović. Podsjetimo, predsjednik države u utorak je izvijestio da SOA-a nije nadzirala Slavka Linića ni članove njegove obitelji.

- Očekujemo da ćemo i mi naš posao vrlo brzo završiti. U neposredni nadzor krenut ćemo u ponedjeljak. Kada će to biti gotovo? U najkraćem mogućem roku u kojem možemo sve pogledati iz jednostavnog razloga što je apsolutni interes prije svega javnosti da se provjere sve činjenice - rekao je Dragovan.

Kolegu Linića pozvat će da se obrati Odboru i da svoje izjave argumentira. Podsjetio je da je Odbor jedini mogući parlamentarni nadzor MUP-a, odnosno Ravnateljstva policije, te je potvrdio da će se ići i u nadzor USKOK-a.

- Idemo u Ravnateljstvo policije, a to je sastavni dio Ministarstva unutarnjih poslova. Prema tome, sve što bude bilo potrebno, a temeljem navoda ćemo istražiti - izjavio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.