Obavijesti

News

Komentari 34

Iznenađujuća debata: Romney je uvjerljivo 'pobijedio' Obamu

Iznenađujuća debata: Romney je uvjerljivo 'pobijedio' Obamu
14

SAD: U prvoj TV debati Romney je prema mišljenju publike i analitičara bio bolji od Obame. Napadao je, davao kratke i jasne odgovore, a Obama je bio kao profesor

VIDEO

Barack Obama, predsjednik SAD-a i kandidat demokrata za istu funkciju i njegov protivnik Mitt Romney predsjednički kandidat republikanaca "sukobili" su se u srijedu navečer u prvoj TV debati. Debata je bila u Denveru, trajala je 90 minuta, a pratilo ju je 50 milijuna gledatelja. 

Analitičari se slažu kako je prvu debatu "dobio" Romney. Prema anketi CNN čak 67 posto ispitanika misli da je Romney bio puno bolji od Obame. Romney je davao kraće odgovore i bio je odriješit dok su Obamini odgovori bili predugački, zvučao je kao profesor, kažu analitičari. Već na prvom pitanju Romney je "spustio" Obami. 

Prije nego je odgovorio na pitanje kao misli smanjiti broj nezaposlenih, Obama je supruzi čestitao 20. godišnjicu braka.

- Prije 20 godina, kada se Michelle pristala udati za mene, postao sam najsretniji čovjek na svijetu  - rekao je. Romney im je čestitao godišnjicu braka, a onda rekao:

- Predsjedniče, siguran sam, kako je ovo najromantičnije mjesto koje si možete zamsliti - ovdje sa mnom.

"Zabrinut sam jer smo na putu koji ne donosi uspjeh"

Nakon toga Romney je napao Obamu za loše stanje u američkom gospodarstvu. Optužio ga je i za lošu politiku koja je dovela do toga da je stopa nezaposlenosti 8,1 posto. 

- Zabrinut sam jer smo na putu koji ne donosi uspjeh - rekao je Romney. 

Obama je pak rekao kako Romney predlaže jednake mjere za smanjenje poreza kakve je predlagao George Bush 2001. i 2003. godine.

- Zahvaljujući tomu suficite je zamijenio deficit, a sve je kulminiralo najvećom krizom od vremena Velike depresije - rekao je Obama.

Na kraju debate na pozornicu su se popeli Romneyjeva supruga Ann, njegovi sinovi, snahe, unuci. Do Obame je došla samo Michelle. Oboje su izgledali malo izgubljeno te su brzo napustili salu dok je Romney ostao i mahao publici, piše Daily Mail.        

Cijelu debatu možete pogledati OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C