Prvi hrvatski trgovački lanac u većem prostoru otvorio novi prodajni centar u Makarskoj | 24sata
Obavijesti

News

Prvi hrvatski trgovački lanac u većem prostoru otvorio novi prodajni centar u Makarskoj

Prvi hrvatski trgovački lanac u većem prostoru otvorio novi prodajni centar u Makarskoj

U novom centru zaposlenici će imati bolje uvjete rada jer je oko 1.000 m2 veći nego stari. Time je i kupcima pregledniji, što je važno jer će moći lakše izabrati između 50.000 proizvoda koje PEVEX ima u ponudi

VIDEO

Otvorenjem novog prodajnog centra u Makarskoj trgovački div PEVEX ostvario je zadnju planiranu investiciju u 2020. godini.
S lokacije u zapadnom dijelu Makarske, PEVEX je preselio poslovanje na adresu Vrgorački put broj 1, u zgradu gdje je do sada bio Velpro.
 - U novom centru zaposlenici će imati bolje uvjete rada jer je znatno veći nego stari. Time je i kupcima pregledniji, što je važno jer će moći lakše izabrati između 50.000 proizvoda koje PEVEX ima u ponudi. I ovdje su uvedene najviše zaštitne i higijenske mjere. Zato s ponosom pozivamo sve stanovnike Makarske, Imotskog, Baške Vode, Brela, Vrgorca i cijelog okolnog područja da dođu i provjere novo mjesto najsigurnije kupnje u Hrvatskoj - poručio je predsjednik Uprave PEVEXA Jurica Lovrinčević.

Jure Radoš, Renata Duka, Jurica Lovrinčević, Krešimir Bubalo
Brojne zaštitne mjere u mjestu sigurne kupnje
 Podsjetimo, PEVEX je prvi trgovački lanac koji je na području Europske unije uveo u sve svoje prodajne centre - termalne kamere, visokotehnološki stupanj zaštite koji su u Hrvatskoj uvele tek neke bolnice.

Zbog projekta uvođenja termalnih kamera PEVEX je u listopadu ove godine dobio i nagradu Udruge menadžera sigurnosti. 
Svima koji ulaze u prodajni centar sustav mjeri temperaturu tijela, a ako je ona povišena kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama uz još jedno dezinficiranje ruku. 
PEVEX je kao jednu od zadnjih zaštitnih mjera, za sve svoje prodajne centre, uveo i zamagljivače koji pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol, čime se omogućava bolji prodor u sve dijelove prostora. Uz to, u studenom je nabavljen dezinficijens koji je 100 posto biorazgradiv i ne sadrži otrovne tvari. Zato ga mogu koristiti svi djelatnici, bez posebne obuke i zaštitne opreme. 
Novi prodajni centar u Makarskoj prostire se na 5.007 m2, što je za 1.000 m2 više nego što je imao stari. Također, zaposlili su 5 novih djelatnika, tako da će ih ukupno biti 40.

Novi se centar otvara u vremenu van turističke sezone pa postoji i mogućnost dodatnog zapošljavanja pred ljeto.
Tijekom 2020. godine, prosječna neto primanja u PEVEXU prešla su razinu od 6.100 kuna.
PEVEX trenutno ima oko 2.000 zaposlenika i 26 prodajnih centara.

Za 2019. godinu, kao i prethodno za 2018., PEVEX je dobio bonitetni certifikat AAA, koji označuje top hrvatske tvrtke s visokom razinom poslovanja. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta
VREMENSKA PROGNOZA

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta

Danas će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka samo rijetko moguć poneki pljusak