Obavijesti

News

Komentari 13

Prvi put u povijesti: Moskva će za doček zatvoriti Crveni trg

Prvi put u povijesti: Moskva će za doček zatvoriti Crveni trg
1

Moskovski Crveni trg, tradicionalno okupljalište Moskovljana i njihovih gostiju na Silvestrovo, bit će zatvoren za javnost zbog potencijalnih napada na ruski grad

VIDEO

Moskovski Crveni trg, tradicionalno okupljalište Moskovljana i njihovih gostiju na Silvestrovo, gdje obično dočekuju Novu godinu, 31. prosinca ove godine prvi će put biti zatvoren za javnost, izvijestile su u ponedjeljak gradske vlasti, usred bojazni od potencijalnih napada na glavni ruski grad.

Na glavnome moskovskom trgu na Silvestrovo se tradicionalno okupljaju deseci tisuća Rusa i turista koji ondje dočekuju Novu godinu uz zvonjavu zvona iz Kremlja, no ove će godine policija blokirati sve prilaze, upozorio je u ponedjeljak šef odjela sigurnosti grada Aleksej Majorov, dodavši kako je u gradu puno drugih mjesta gdje se svi koji žele mogu dobro provesti.

Ruske su vlasti objasnile da će se mjere bez presedana primijeniti zbog ovogodišnje organizacije Novogodišnjeg koncerta s Crvenog trga koji će se izravno prenositi na prvome programu javne televizije. Moći će mu prisustvovati samo publika koju su unaprijed odabrale većinom gradske vlasti.

- Pa to je kao da zatvore njujorški Times Square... ili da zabrane Parižanima da se približe Eiffelovu tornju - komentirao je ruski zastupnik Aleksander Kljukin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neočekivana odluka donesena je nakon što su vlasti u Moskvi pojačale sigurnosne mjere poslije napada na ruski zrakoplov u Egiptu krajem listopada, pri čemu su poginula 224 putnika i člana posade, a potom i napada u Parizu 13. studenoga u kojemu je smrtno stradalo 130 ljudi. 

Rusija vodi zračne napade protiv džihadista Islamske države u Siriji.

'Nije tajna da je Moskva meta terorista'

- Nije tajna da je Moskva meta terorista -  podsjetio je moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin. Na ulazu u trgovačke centra bit će postavljeni detektori metala, a čuvari na parkiralištima bit će ovlašteni za pregled automobila i prtljažnika vozila koja im se učine sumnjivima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu