Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Prvi u Hrvatskoj: CareerCentar pomoći će mladima naći posao

Skupina hrvatskih stručnjaka osmislila je CareerCentar, prvu hrvatsku društvenu mrežu za povezivanje poslodavaca i posloprimaca. Projekt je sufinancirala Europska unija

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U Kinu Europa u utorak je predstavljena platforma CareeCentar, u koju je ugrađeno veliko znanje i iskustvo vezano za ljudske potencijale, obrazovanje, psihologiju i tehnologiju.

- Mladima želimo pomoći u edukaciji i razvoju karijere, a poslodavcima da lako dođu do djelatnika odgovarajućeg profila. Zato na CareerCentru mogu brzo objaviti oglas za posao ili praksu, provesti online testiranja, predstaviti se kao poslodavac i sami pisati sadržaj koji će ih približiti potencijalnim kandidatima za posao - kazao je osnivač CareerCentra Vladimir Benić.

Taj inovativan projekt vrijedan gotovo 1.500.000 kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 1.300.000 kn, tj. 87%.

Ivana Krajinović, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima u Styria Hrvatska, i Romina Ivančić, direktorica Sektora za ljudske resurse tvrtke Heineken Hrvatska, otkrile su kako mnogi kandidati za posao ne raspolažu bitnim informacijama za odabir karijere, pa griješe već i pri izboru obrazovanja. Potvrđuje to istraživanje koje je na uzorku od stotinu studenata proveo CareerCentar.

CareerCentar je smješten na cloudu i moguće ga je usklađivati s potrebama korisnika, a tijekom 2018. platforma će dobiti nove funkcionalnosti. Među prvim tvrtkama korisnicima platforme su i partneri projekta Styria grupa i Heineken.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message