Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

'Prvo predsjedanje je ključno, vaš uspjeh će definirati naš!'

Na sastanku hrvatske vlade i EU komisije, predsjednica komisije Von der Leyen, izjavila je kako su prioriteti hrvatskog predsjedanja EU-om i njihovi prioriteti, čime je formalno obilježen početak hrvatskog predsjedanja

Zagreb: Sastanak Andreja Plenkovića i Ursule von der Leyen
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12 komentara

Prioriteti hrvatskog predsjedanja EU-om i naši su prioriteti, kazala je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen na početku sastanka hrvatske vlade i Komisije u petak u Zagrebu. 

Premijer Andrej Plenković i predsjednica EK Ursula von der Leyen otvorili su sastanak vlade i EK-a u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Nova europska čelnica tom je prilikom poručila da će uspjeh hrvatskog predsjedanja odrediti i početak rada novog saziva Komisije.  

- Prvo hrvatsko predsjedanje je ključan trenutak, a toj je i početak našeg mandata. Vaš uspjeh će definirati naš uspjeh - rekla je von der Leyen na početku susreta Kolegija povjerenika Europske komisije i hrvatskih ministara, čime je formalno obilježen početak hrvatskog predsjedanja Europskom unijom u prvom polugodištu 2020. godine. 

- Pozorno sam slušala prioritete i mogu reći da su vaši prioriteti i naši - dodala je Njemica o hrvatskom predsjedanju. 

Premijer Plenković je na početku sjednice, nakon što je prikazan video koji je spojio hrvatske s europskim temama, predstavio četiri prioritetna područja: Europa koja se razvija; Europa koja povezuje; Europa koja štiti i Europa koja je utjecajna.

Naglasio je kako će Europska komisija u hrvatskoj vladi imati pouzdanog partnera.  

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message