Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
106 komentara

'Prvo pregovaramo s Mostom. HNS i HSS? To su špekulacije'

Upitan je li prije izbora telefonski razgovarao s čelnikom Mosta Božom Petrovom, odgovorio je da su razgovarali o drugim temama, a ne o poslijeizbornoj suradnji

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
106 komentara

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je da u utorak počinje razgovore o formiranju Vlade s Mostom i drugim strankama koje su na izborima osvojile mandate, opovrgnuvši da je u kontaktima s vodstvima HNS-a i HSS-a, članovima Narodne koalicije.

- Jučer smo imali sjednicu Nacionalnog vijeća na kojoj smo dogovorili platformu i danas će krenuti razgovori i prvi kontakti s Mostom i drugim strankama - rekao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a. 

Upitan je li prije izbora telefonski razgovarao s čelnikom Mosta Božom Petrovom, odgovorio je da su razgovarali o drugim temama, a ne o poslijeizbornoj suradnji.

Negativno je odgovorio na pitanje je li istina da je u kontaktu s čelnicima HNS-a i HSS-a, kazavši kako u tome postoji puno spekulacija.

Nacionalno vijeće HDZ-a odlučilo je u ponedjeljak da pristup pregovorima o formiranju buduće hrvatske Vlade bude na osnovu HDZ-ova izbornog programa, koji je bio orijentiran prema budućnosti, gospodarstvu, konkurentnosti, radnim mjestima, demografskoj politici, društvenoj pravednosti i uključenosti u društvo ranjivih skupina društva na najbolji način.

Na toj platformi oformljena je i HDZ-ova radna skupina za razgovore s drugim parlamentarnim strankama oko sastavljanja nove Vlade.

Tema: Izbori 2016.

Možda vas zanima i ovo:
Message