Obavijesti

News

Komentari 45

Velika šteta: Psi lutalice mu ušli u tor i zaklali 20 janjadi

Velika šteta: Psi lutalice mu ušli u tor i zaklali 20 janjadi
6

Dva psa najvjerojatnije su preskočila ogradu i poklala ovce i janjad. Nitko neće vlasniku nadoknaditi štetu. Ista stvar Blažu Paunu se dogodila i prije tri godine

VIDEO

Psi lutalice u petak ujutro preskočile su ogradu na ribnjaku Blaža Pauna u selu Ravan na području Općine Sibinj i poklali su oko dvadesetak ovaca, uglavnom janjadi. 

 - Bio sam noćas na ribnjaku do kasno uvečer, ovce su legle i otišao sam kući. Jutros, tek je svanulo, kada me nazvao susjed i rekao mi je da nešto tjera ovce po pašnjaku. Spremio sam se i došao na ribnjak, preda mnom su dva crna psa preskočila ogradu, koja je visoka blizu 1,5 metar i pobjegli su u šipražje. Dočekalo me blejanje ovaca, a od prizora kojeg sam vidio oko ribnjaka potekle su mi suze na oči. Svugdje su ležali mali janjci, zaklani, rastrgani, njihove majke koje su također izgrižene s posljednjom snagom hodale su naokolo i dozivale su svoje janjce. Među janjcima ima ih starih tek nekoliko dana. Neki su bili živi, ali se jadnici nisu mogli dignuti. Ovna i jednu ovcu smo pronašli u ribnjaku i na sreću sin i ja smo ih spasili od utapanja. Ovo je drugi puta da su mi psi napravili ovakvu štetu, posljednji puta je to bilo prije tri godine. Ne bih da griješim dušu, ali sumnjam da je netko pse ubacio preko ograde - rekao je Blaž Paun, dok su mu suze tekle niz lice gledajući zaklanu janjad. 

Susjed: Žao mi je kao da su moje ovce

 - S prvim svitanjem došao sam na njivu da potanjiram brazde. Njiva je par stotina metara od ribnjaka na jednoj manjoj uzvisini. Pogledao sam prema ribnjaku i vidio sam da nešto tjera ovce po pašnjaku. Odmah sam pozvao susjeda i rekao sam mu da mi se čin i da su psi ili lisice kod ovaca. On je odmah došao i kada smo ušli na ribnjak zatekao nas je užasan prizor. Obišli smo ogradu oko imanja i nigdje nismo našli nikakav otvor gdje bi se psi mogli provući. Žao mi je kao da su moje ovce - rekao je Tomo Erjavac, susjed Paunovih. 

Tko će mu nadoknaditi štetu? 

 - Nitko mi nije namirio štetu od prije tri godine. U Općini nisu načisto da li su oni obvezni nadoknaditi štetu, a meni, koji sam lovac, vezane su ruke, jer ne smijem pucati i ubiti pse. Kada bi to učinio ostao bi bez lovačke dozvole i oružja. Kome da se žalim, nitko mi ovo neće platiti, a niti će se pobrinuti da se psi lutalice, koji su prijetnja ne samo ovcama već i djeci koja idu u školu, uhite, kaže Paun. 

 - I ovoga puta bili su policajci, zabilježili su viđeno stanje i kao prošli puta otišli bez da su pronašli vlasnike pasa ili podnijeli prijavu protiv onih koji bi se trebali pobrinuti za pse lutalice. Imao sam namjeru dokupiti još zemljišta oko ribnjaka i stado povećati na oko 200 ovaca, no, nakon ovoga što mi se dogodilo za to više nemam niti volje, a ni snage - rekao je Blaž Paun skupljajući poklane janjce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.