Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Psića je s nebodera mogao baciti samo psihopat i luđak'

Riječ je o kujici ši-cua staroj oko dvije godine za koju se netko dobro brinuo. Bila je dobro uhranjena i uredno ošišana, pa nije jasno kako je moguće da nije bila čipirana

Robert Anić/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
52 komentara

Razgovarali smo s jako puno ljudi iz tog kvarta koji imaju pse i nitko od njih ga nije prepoznao , kazala nam je Jadranka Dragović iz udruge Suza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kao i većina stanara novozagrebačkog naselja Travno, uvjereni su da pas koji je u utorak oko 19 sati pao ili je bačen s nebodera nije iz kvarta . Kako pas nije imao čip, policija muku muči tražeći vlasnika.

- Na Facebook stranici udruge objavili smo fotografiju psa uz molbu da nam se jave svi koji ga prepoznaju . Nažalost, dosad nismo saznali ništa više o psu ni vlasniku - dodala je Dragović.

Sve što se zna je da je riječ o kujici ši-cua staroj oko dvije godine za koju se netko dobro brinuo. Bila je dobro uhranjena i uredno ošišana , pa nikome nije jasno kako je moguće da nije bila čipirana.

- Od 2004. godine svi psi se po zakonu moraju čipirati i uvesti u centralnu bazu podataka. Bez čipa i OIB-a vlasnika pas se ne može upisati. Čipiranje se obično veže uz cijepljenje protiv bjesnoće . Vrlo je teško pronaći vlasnika ako pas nije čipiran - kazala nam je veterinarka Tatjana Šoban iz veterinarske ambulante Goldi.

Policajci iz Novog Zagreba već dva dana doslovno zvone od vrata do vrata u neboderu kako bi pronašli nekoga tko ima više informacija. Razgovarali su i s predstavnikom stanara , koji se u međuvremenu vratio s puta, te uzeli snimke nadzornih kamera iz ulaza i lifta. Nadaju se kako će im pomoći u istrazi.

U Suzi najavljuju podizanje kaznene prijave protiv počinitelja. Kažu kako ih ovaj slučaj podsjeća na onaj iz 2011. godine. Tad je dečko, nakon svađe s curom, njezinu pekinezericu bacio kroz prozor s trećega kata . Za ubijanje životinja maksimalna kazna zatvora je do dvije godine.

Možda vas zanima i ovo:
Message