Obavijesti

News

Komentari 46

Psiho! Ubojica iz slovenskog vrtića je bio lud za oružjem

Psiho! Ubojica iz slovenskog vrtića je bio lud za oružjem
3

Andrej Alibabič (57), koji je ispred vrtića ubio ženu pa sebe, bio je majstor karatea i veliki ljubitelj oružja. Žena ga je više puta prijavljivala zbog nasilja. Bio je ljubomoran

VIDEO

Nesretna žena od manijaka se pokušala obraniti loncem koji je držala u rukama, no bez uspjeha. Andrej Alibabič (57) u srijedu ispred vrtića na Rodici u slovenskim Domžalama ubio je suprugu koja ga je željela ostaviti pa zatim presudio sebi. Motiv je, pišu slovenski mediji, ljubomora. Nije mogao podnijeti činjenicu da je njegova supruga zatražila razvod i odselila se od njega u Ljubljanu. Iako se sve odvijalo ispred vrtića koji je u to vrijeme bio pun djece, nasreću, nitko od njih nije ozlijeđen. Bilo je to oko podneva kad je većina mališana već spavala poslije ručka.

Ubijena Danijela radila je kao kuharica, a u kobnom je vrtiću bila privremeno dok uređuju onaj u kojem je zaposlena. Njezini prijatelji i poznanici o njoj imaju samo riječi hvale.

Za Andreja se vjenčala u kolovozu prošle godine. Od početka su imali problema u vezi. Andrej je bio bolesno ljubomoran i pratio ju je na svakom koraku. Često je znao biti nasilan, zbog čega ga je više puta prijavljivala policiji.

Posljednji put navodno ga je prijavila ujutro tog kobnog dana prije nego što je ubijena. Zbog sumnje da policija nije poduzela sve što je trebala i da je bilo propusta, glavni ravnatelj slovenske policije naložio je istragu.

Nasilnika susjedi nisu dobro poznavali. Znaju da je bio majstor i učitelj karatea te da se borilačkim vještinama bavi više od 40 godina. U posljednje vrijeme bio je instruktor karatea mladima u Rodici. Imao je licenciju za trenera Karate saveza Slovenije. Neki njegovi poznanici rekli su da je bio član streljačkog društva.

Bio je lud za oružjem, a navodno je posjedovao i dozvole

U njegovu automobilu policija je tijekom očevida pronašla pištolj i automatsku pušku. U policijskoj evidenciji pronašli su dozvole za još oružja koje traže.

Iza Andreja i Danijele ostala su djeca, no ne zajednička. Ubojica je imao još jedan brak koji je završio kobno. Njegova prva supruga počinila je samoubojstvo.

Stravičan zločin šokirao je stanovnike mirnog naselja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...