News

Komentari 0

Puknuta cijev poplavila im ulicu koja je bila oštećena

Puknuta cijev poplavila im ulicu koja je bila oštećena

Zagreb: Ulicu u Voltinom naselju prekopavali su zbog radova na kanalizaciji, a stanari za oštećenu i poplavljenu ulicu krive još nedovršenu zgradu

Umjesto ceste imali smo jezero, kažu stanari zagrebačke Biokovske ulicu u Voltinom naselju. Voda im je u utorak navečer preplavila cestu, a najteže posljedice izbjegnute su pukom srećom.
- Susjeda je oko 22 sata prednjim kotačem automobila propala na dijelu ceste gdje su rezali asflt i rupe zatrpali šljunkom. Da toga nije bilo vjerojatno bi se i dalje u Vodoopskrbi oglušivali na naše pozive. Zvali smo ih zadnja tri dana koliko je dugo voda tekla - rekao je ogorčeno Dragutin Đerđ (56) koji u Biokovskoj stanuje 30 godina. Voda često istječe iz cijevi njihovog vovovoda, a problem nitko ne riješava. Računi im iz mjeseca u mjesec rastu, a Dragutinovi premašuju i 1.000 kuna. Susjedi smatraju da je za to kriva tvrtka Parting koja na kraju njihove ulice gradio zgradu sa 70 stanova, a nema prilaznu cestu
- Našom malom slijepom ulicom teškim kamionima prevozili su materijal jer za zgradu nije napravljena prilazna cesta. Od vibracija su nam pucali zidovi kuća kao i cijevi za vodu. Imali su problema sa gradnjom temelja jer im voda šikljala nasred gradilišta koju su ispumpavali u obližni potok. Mi očito upravo tu vodu otplaćujemo dan danas - rekla je Kata Žabčić (65).
- Nismo imali nikakvih problema prilikom gradnje i nemam komentara - rekao je Damir Zupković, građevinski inžinjer iz Partinga.

Najčitaniji članci