Obavijesti

News

Komentari 0

Pula: Proračun za 2024. čak 23 posto veći od ovogodišnjeg

Pula: Proračun za 2024. čak 23 posto veći od ovogodišnjeg

U 2024. godine izradit će se i projektna dokumentacija za uređenje Giardina, zone Pragrande, Pattinaggia, Malu školu Šijana koja bi trebala biti u funkciji mladih te za projekt energetske učinkovitosti javne rasvjete i Park grada Graza

VIDEO

Prijedlog proračuna Grada Pule za 2024. godinu predstavio je u petak pulski gradonačelnik Filip Zoričić, rekavši kako će se proračun u narednoj godini značajno povećati i biti čak 23 posto veći od ovogodišnjeg.

Naime, dok je ove godine Grad raspolagao s 85.789.766 eura, u 2024. godini na raspolaganju će imati 103.055.729 proračunskih eura, od čega su planirani prihodi i primici 98.085.955, a planirani rashodi i izdaci 103.055.729.

"Pred nama je usvajanje najvažnijeg financijskog dokumenta Grada koji će kreirati daljnji smjer razvoja. U prijedlogu proračuna za 2024. godinu naš smjer je vrlo jasan, ambiciozan, ali ostvariv. Fokus smo stavili na izgradnju infrastrukture, unapređenje stanja u prostoru, nova prometna rješenja, energetsku učinkovitost, zaštitu okoliša, ulaganja u škole, vrtiće, sport, ustanove u kulturi i socijalne teme", rekao je Zoričić na konferenciji za novinare. Podsjetio je kako je gradska uprava kod kreiranja proračuna prihvatila čak 61 posto prijedloga političkih stranaka i uvrstila ih u prijedlog proračuna za iduću godinu.

Probit će zvučni zid: MORH najavio prelet MIG-ova u Puli
Probit će zvučni zid: MORH najavio prelet MIG-ova u Puli

Govoreći o konkretnim ulaganjima u infrastrukturu gradonačelnik Zoričić najavio je nastavak proširenja pulske obilaznice, dugo očekivane rekonstrukcije Kandlerove i Valturske ulice, izgradnju spojne prometnice na Paganoru Brist-Valdenaga, dovršetak proboja uspona na Kaštel, obnovu kupališta Stoja, uvođenje javne rasvjete kod Doma za odrasle Vila Maria i uređenje Marsovog polja kao zone sporta i rekreacije, dok je kao važan izvanproračunski projekt izdvojio izgradnju javne garaže u Vrtlarskoj ulici sa 450 parkirnih mjesta.

U 2024. godine izradit će se i projektna dokumentacija za uređenje Giardina, zone Pragrande, Pattinaggia, Malu školu Šijana koja bi trebala biti u funkciji mladih te za projekt energetske učinkovitosti javne rasvjete i Park grada Graza. Nastavlja se s ulaganjima u obnovu fasada za što je u narednoj godini predviđeno 800 tisuća eura, a 200 tisuća eura predviđeno je za ugradnju dizala u višestambenim zgradama.

Victoria je Anti sve sasula u lice: 'Manipulator koji želi iskoristiti Klaru, a ona je po meni izdajica'
Victoria je Anti sve sasula u lice:  'Manipulator koji želi iskoristiti Klaru, a ona je po meni izdajica'

"U idućoj godini očekuje nas dogradnja i rekonstrukcija osnovnih škola Šijana i Kaštanjer kako bi sva djeca pohađala nastavu u jutarnjoj smjeni te izrada dokumentacije za dogradnja Škole za odgoj i obrazovanje Pula, a ukupna vrijednost ulaganja iznosi 5,3 milijuna eura. Započet će i izgradnja dječjih vrtića Valmade i Sisplac te rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Centar za što će biti izdvojeno ukupno gotovo 5 milijuna eura", najavio je gradonačelnik Zoričić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Mladić iz 'šlep bande' s drugim partnerom ukrao još 17 auta: Prodavali su ih u staro željezo
KRALI PO PARKIRALIŠTIMA

Mladić iz 'šlep bande' s drugim partnerom ukrao još 17 auta: Prodavali su ih u staro željezo

Mladić (22) i 56-godišnjak s javnih su parkirališta krali neregistrirana vozila, a u dva navrata odvezli su ih uz pomoć vozila za vuču. Mladića sumnjiče i za još sedam krađa s 27-godišnjakom
Provjerite listiće Eurojackpota! Veliki dobitak ide u Zagreb
IZVUČEN DOBITNI JOKER

Provjerite listiće Eurojackpota! Veliki dobitak ide u Zagreb

U 118. kolu igre Joker izvučen je dobitni Joker broj 423632, koji je nekome iz Zagreba donio dobitak Joker 6 u iznosu od 437.029,87 eura