Obavijesti

News

Komentari 26

Puljak maknuo Maju Đerek s pozicije jer je gradske stanove htjela dati socijalnim slučajima

Puljak maknuo Maju Đerek s pozicije jer je gradske stanove htjela dati socijalnim slučajima

Do otkaza ugovora o radu Maja Đerek će biti suspendirana, i sa 60 posto svoje plaće. Počela se baviti politikom, izvan svojih ovlasti - njezin je krimen o kojem je danas na konferenciji govorio njezin šef Ivica Puljak

VIDEO

Maja Đerek više nije na čelu splitskog gradskog Upravnog odjela za gradsku imovinu - gradonačelnik Splita Ivica Puljak na današnjoj konferenciji za novinare je rekao kako je Đerek "izvršila udar na gradonačelnika". 

- Nekoliko puta smo je upozorili, a ona je inzistirala da se to prvo pošalje javnosti, rekao je. Đerek je, podsjetimo, htjela promijeniti pravila, odnosno u gradske kadrovske stanove, koje sad koriste i glumci, inženjeri, sportaši, useliti socijalne slučajeve. Promptno je maknuta sa svoga mjesta. 

- Prekoračila je svoje ovlasti i pokrenut je otkaz ugovora o radu, rekao je danas Puljak. Dodao je da se  Đerek oglušila na njegov pisani zahtjev da "pažljivije komunicira prema javnosti". Medije je zatim zamolio da se "u ovo ne miješaju naše obitelji”, misleći na stan u kojem živi otac njegovog zamjenika, Bojana Ivoševića. 

- Nemam namjeru izbaciti 15 obitelji na ulicu, rekao je Puljak na pitanja o kadrovskim stanovima.

Maja Đerek: Upadali su mi u ured i prijetili. Sad su krenuli i na moju obitelj, da me uklone
Maja Đerek: Upadali su mi u ured i prijetili. Sad su krenuli i na moju obitelj, da me uklone

- I dalje stojim iz toga da nju i njenu obitelj treba zaštititi od napada. I dalje stojimo iz njenog rada, nisam se miješao u stručni rad. Ona je zakoračila u sferu politike, počela je raditi izvan svojih ovlasti, što ja neću dozvoliti. To je uvod u anarhiju i nered, ovo se dosad nije dogodilo, ni s kim nismo imali problema, nastavio je Puljak na konferenciji za novinare danas. Osim toga, dodao je, drugi je krimen Marije Đerek "neprimjerena komunikacija s javnošću"

- . Ne želim da se gradske službe i službenici svađaju s našim građanima, napomenuo je splitski gradonačelnik, smatrajući neprihvatljivim da su se u javnosti pojavili podaci jedne osobe. Đerek mu je, naglasio je, odbila dati dokumentaciju vezanu za taj slučaj.

Zaključio je kako se "uvođenje reda u gradske nekretnine nastavlja, ali bez Maje Đerek", kaže. Do otkaza ugovora o radu, Đerek će biti suspendirana i primati 60 posto plaće.

Upitan je li mu zamjenik Ivošević postavio ultimatum “ili ona ili ja”, Puljak kaže: “Bojan s tim nema nikakve veze. On je dužnosnik iz čijeg je resora socijala, to je jedina poveznica. Drugi zamjenik je njen nadređeni. Zamjenik Ivošević nema nikakve veze.”

Maja Đerek: 'Napadaju mene i moju obitelj. Upali su u zgradu, lupaju, prijete da će nas uništiti'
Maja Đerek: 'Napadaju mene i moju obitelj. Upali su u zgradu, lupaju,  prijete da će nas uništiti'

Na opasku kako je Đerek ta koja je povisila najamninu u gradskim stanovima, Puljak je rekao kako su krajnje odluke njegove odluke. Upitan pak što se dogodilo u samo dva tjedna u njegovom odnosu s Đerek - kad je stao u njenu obranu nakon napada onih kojima je smetao njezin rad, i rekao da ona savjesno i zakonito obavlja svoj posao - Puljak je danas rekao kako i dalje stoji iza svega što je tad naglasio. Ne može, dodao je, prijeći preko toga  što se Đerek sad "počela baviti politikom, izvan svojih ovlasti". 

- Kao gradonačelnik, neću to dozvoliti. To vodi k neredu, anarhiji koja nikome ne treba. Došla je kao profesionalac na natječaju na koji se jedina prijavila. Prije je bila moja savjetnica i to je bila moja greška, zaključio je Puljak. 

Maja Đerek je, kako nam je sama poručila, na bolovanju, svoj će komentar dati kad bude u mogućnosti, rekla je kratko za 24sata. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...