Obavijesti

News

Komentari 15

Puljić: Stav o Stepincu treba temeljiti na otvorenom dijalogu

Puljić: Stav o Stepincu treba  temeljiti na otvorenom dijalogu

Vinko Puljić ocijenio je kako bi povjerenstvo predstavnika Katoličke crkve i Srpske pravoslavne crkve koje treba razmotriti povijesnu ulogu kardinala Alojzija Stepinca moglo bitno doprinijeti razbijanju prerasuda

VIDEO

Kardinal Vinko Puljić ocijenio je u četvrtak kako bi povjerenstvo predstavnika Katoličke crkve i Srpske pravoslavne crkve koje treba razmotriti povijesnu ulogu kardinala Alojzija Stepinca moglo bitno doprinijeti razbijanju prerasuda i mitova ukoliko svoj rad bude temeljilo na otvorenom dijalogu, prenijela je Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).

"Dijalog nema alternativu", izjavio je Puljić komentirajući rad ovog povjerenstva na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci održanoj nakon redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH.

Vrhbosanski je nadbiskup istaknuo kako je u razgovorima o ulozi Stepinca potrebno priznavanja, poštivanje i prihvaćanje drugog i drugačijeg.

Bude li mješovito povjerentvo koje je ovog tjedna započelo rad počivalo na tim vrijednostima učinit će se mnogo kako bi se razbile predrasude, srušile mitologije a poštivanje i međusobna suradnja gradili na činjenicama, navela je KTA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedan od članova povjerenstva koje razmatra ulogu Stepinca je i mostarski biskup Ratko Perić.

Redovito zasjedanje BK BiH bilo je posvećeno razmatranju trenutačnog stanja Crkve u BiH i djelovanju Caritasa pri čemu je posebice istaknuta uloga i pomoć koju je ta crkvena karitativna udruga pružila postradalima od poplava 2014.

U zasjedanju su uz biskupe iz BiH sudjelovali i delegati biskupskih konferencija Hrvatske i Slovenije monsinjor Nikola Kekić, vladika križevački, i monsinjor Jurij Bizjak, biskup koparski.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag