Obavijesti

News

Komentari 325

Pupovac: Plenković ima zadnju riječ o sastavu nove Vlade

Pupovac: Plenković ima zadnju riječ o sastavu nove Vlade
1

Stvorili smo dovoljnu osnovu za povjerenje da neće biti nikakvih ozbiljnih nepremostivih prepreka koje bi nas spriječile da postignemo sporazum o većini u Saboru, kaže Pupovac

VIDEO

Milorad Pupovac gostovao je u Dnevniku Nove TV te je odgovarao na pitanja vezana uz aktualne pregovore manjina s HDZ-om u svrhu sastavljanja nove Vlade.

Pupovac je prije svega istaknuo kako ima povjerenje u Andreja Plenkovića.

- On je u našem prvom razgovoru iznio svoje razumijevanje odnosa prema manjinskim problemima i stekli smo povjerenje koje predstavlja dobru osnovu za nastavak razgovora - rekao je Pupovac.

Razlike između manjinske politike i Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića su postojeće zbog situacije koju je imao bivši premijer.

- Naši razgovori su tek počeli, ali što se Milanovića tiče, on je imao bitno drugačiju situaciju, imao je sukob s isključivim nacionalizmom koji je u tom trenutku bio u opoziciji i koji ga je ograničavao u nizu politika pa i u manjinskoj - kaže Pupovac.

Pupovac kaže da su manjinci krenuli u razgovore s HDZ-om i vjeruje da će se usuglasiti oko većine stvari koje su važne svima od zastupnika manjina, i ono što je važno, zastupnicima SDSS-a.

- U pregovore ulazimo u dobroj vjeri - rekao je Pupovac.

No, činjenica je da je zastupnicima srpske manjine kamen spoticanja ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

- O tome smo rekli što smo imali za reći i ne mogu ništa drugo nego ponoviti - gospodin Plenković ima naše povjerenje u pogledu politike koju misli voditi kao lider stranke demokratskog centra - kaže Pupovac.

Dosadašnja komunikacija vezana za potporu srpske manjine vladi u kojoj sjedi Zlatko Hasanbegović dala je naslutiti kako Andrej Plenković nikome neće dopustiti da mu kadrovira Vladu, odnosno da će on biti taj koji će birati ministre. Pupovac se slaže - Plenković će imati zadnju riječ.

- Gospodin Plenković sasvim sigurno kao budući vjerojatni mandatar imat će zadnju kada su posrijedi odabiri ministara, a ima čitav niz politika uključujući i kadrovsku u kojima ćemo se usuglašavati - kaže Pupovac.

Na pitanje da li to znači da su spremni dati potporu Vladi u kojoj će opet sjediti Zlatko Hasanbegović, Popovac kaže:

- U razgovoru koji smo imali, stvorili smo dovoljnu osnovu za povjerenje da neće biti nikakvih ozbiljnih nepremostivih prepreka koje bi nas spriječile da postignemo sporazum o međusobnoj većini u Saboru.

- O svim pitanjima koje budu rezultat sporazuma postoji dionica u kojoj ćemo mi reći svoje, postoji dionica koju ostavljamo budućem mandataru da obznani ono što je zadnja stvar u pogledu sporazuma. Mi ćemo to poštivati, a istovremeno ćemo nastaviti s međusobnim uvažavanjem kad je posrijedi sve ono što nas može dijeliti, ali i sve ono što će nas spajati - dodaje Pupovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 325
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.