Pusić: Hrvatska bi se u svemu trebala ugledati na Međimurje | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 40

Pusić: Hrvatska bi se u svemu trebala ugledati na Međimurje

Pusić: Hrvatska bi se u svemu trebala ugledati  na Međimurje
16

Povodom dana Međimurske županije na svečanoj sjednici prisustvovala je i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić i još dvije ministrice iz hrvatske Vlade

VIDEO

Međimurci su samozatajni, ali glasni i odlučni kada je u pitanju naša budućnost - istaknuo je u svojem govoru predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak napomenuvši da je Međimurje možda malo površinom, ali je veliko po svojem značaju u hrvatskom nacionalnom biću te je uzor mnogim županijama kojim smjerom trebaju ići. 

Posavec: Da je cijela Hrvatska kao mi bili bismo bolja država

Okupljenima se obratio i župan Međimurske županije Matija Posavec. 

 - Međimurje nikada nije tražilo puno te zahtjevi nikada nisu bili nerealni. Zato tražim za ovu godinu rješenje pitanje vojarne, rješenje kredita bolnice i obveza županije, završetak izgradnje dvorane u Orehovici, te početak izgradnje osnovne škole u Pribislavcu – zaključivši da će se mnogi projekti nastaviti raditi, a i novi pokretati inicijativom same županije poput Doma zdravlja, revitalizacije Muzeja, nastanka Centra znanja. Mi se nećemo zaustaviti i uopće ne sumnjam u realizaciju svega rečenoga jer nama u korist idu podaci i rezultati. Najnoviji govore da smo izdavanje svih potrebnih papira, dozvola u županiji sveli na svega 11 dana, što  je apsolutni rekord u Hrvatskoj i čak ispod svih prosjeka u EU - rekao je župan Posavec. 

Pusić: Hrvatska treba slijediti Međimurje u svemu

 - Još nikada niti na jednoj svečanoj sjednici, a bila sam na njih puno u svojoj karijeri, nisam vidjela da jedan predstavnik izvršne vlasti tako suvereno govori i raspolaže svim podacima vezanim uz županiju kao što sam to danas mogla vidjeti kod župana Matije Posavca -  započela je prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić ističući da je to samo potvrda da on zajedno sa svojim suradnicima živi županiju svakim danom. 

 - Impresionira me da vladajuća garnitura i mlada i ona srednja generacija ima tako jasnu sliku, viziju i, ne manje bitno, pozitivnu energiju kojom odrađuje posao. I upravo zato Hrvatska treba slijediti Međimursku županiju u svemu, odnosu prema investitorima, odnosu prema poslu jer kada bi se tako radilo u ostatku Hrvatske ona bi bila sretnija zemlja -istaknula je Pusić te nadodala da Međimurje zaslužuje pomoć i Vlada RH ima obvezu pomoći Međimurju, a prvenstveno kada je riječ o rješavanju pitanja vojarne i bolnice o kojima je govorio župan Posavec. Želim da budete i dalje tako uspješni i da se cijela Hrvatska zarazi od vas - zaključila je u svom pozdravu Vesna Pusić.

Kao i svake godine do sada i ove su podijeljene nagrade i povelje povodom Dana županije. Ove su godine nagradu Zrinski temeljem odluke Županijske skupštine dobili Franjo Preložnjak iz Nedelišća, Roberta Barat iz Murskog Središća, Ivan Pranjić iz Čakovca, udruga NOBILIS iz Čakovca te KUD Donji Vidovec iz Donjeg Vidovca, dok su povelje odlukom župana Matije Posavca dane Klubu ratnih veterana 54. samostalne pješačke bojne Goričan iz Goričana, NK Mladost iz Preloga, Zlatko Orsag iz Vularije te Snježana Dominić iz Donjeg Kraljevca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.