Obavijesti

News

Komentari 99

Pusić: Mudar političar bi se ogradio od Šešeljevih izjava

Pusić: Mudar političar bi se ogradio od Šešeljevih izjava
1

Znajući gdje smo i znajući što je ovakva retorika već učinila, svaki mudri političar bi se od toga distancirao i nastavio normalan, europski put, poručila je Pusić Srbiji

VIDEO

Zanimljivo je da su sve uvrede koje je Šešelj rekao na moj račun identične uvredama ekstremista u Hrvatskoj. Kao da koriste isti priručnik. To pokazuje da je ekstremizam svugdje štetan i da mu je svuda neprijatelj umjerena građanska politika. I to je razlog zašto ustrajati na takvoj politici, prokomentirala je za RTL ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. Osvrnula se i na zahlađenje odnosa Hrvatske i Srbije zbog nereagiranja srpske vlasti na Šešeljevu ratnohuškačku retoriku.

- Svima u Hrvatskoj je jasno da srpske vlasti nisu privremeno oslobodile Šešelja iz haškog pritvora. Svakom racionalnom političaru je jasno da bi nekoliko rečenica ograde od onog što Šešelj govori doprinijelo dobrim odnosima u regiji i popravljanju onoga što je takva ratnohuškačka retorika uzburkala - rekla je Pusić. 

''Drago mi je da Nikolić misli da je Hrvatska toliko utjecajna''

Istaknula je da Šešelj, sam po sebi jedan marginalan lik, no da je govor mržnje i ratnohuškački govor na ovim prostorima početkom '90. doprinio velikim nesrećama. Izjavu srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića komentirala je riječima kako joj je drago da misli da je Hrvatska toliko utjecajna da može instrumentalizirati Europski parlament.

- Vlast u Srbiji mora razumjeti da, kada bi se ta retorika prevela na bilo koji jezik svima bi se dignula kosa na glavi. Iskreno, što se predizborne atmosfere tiče, za Hrvatsku je ovo samo zagađivanje prostora. Imamo mi svoje životne i važne teme o kojima trebamo razgovarati u predizborno vrijeme. Na tome se u Hrvatskoj neće ni dobiti niti izgubiti izbore. Znajući gdje smo i znajući što je ovakva retorika već učinila, svaki mudri političar bi se od toga distancirao i nastavio normalan, europski put kojim regija ide i koji je za regiju jedini pravi izlaz, a ne povratak u ovaj horor o kojem slušamo - rekla je Pusić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...