Obavijesti

News

Komentari 629

Neredi se nastavljaju: Zapalili automobile hrvatskih navijača

Neredi se nastavljaju: Zapalili automobile hrvatskih navijača
10

Hrvatski navijački klubovi, putničke agencije i drugi hrvatski građani otkazat će organizirani put u Beograd. Huligane su pustili jer ih žrtve nisu mogle prepoznati

VIDEO

Na zaštićenom parkiralištu hotela 'Vigor' u Novom Sadu srpski huligani ponovno su uništavali automobile hrvatskih navijača nakon rukometne utakmice između Hrvatske i Mađarske. Napadači su oko 5 sati u četvrtak ujutro preskočili visoku ogradu. Automobile su polili benzinom i zapalili. Vandalski čin snimila je i nadzorna kamera, piše Blic

Jedan od uništenih automobila, Renault Laguna, u vlasništvu je poznatog riječkog rukometnog djelatnika Vlade Lipovića, dok drugi auto ogulinskih registracija pripada bivšem rukometašu Miri Kojčinu.

U međuvremenu uništavali su u automobile u hotelu 'Sajam', a B92 piše kako među devastiranim autima ima i onih srpskih registracija.

- Auto mi je bio od nedjelje parkiran iza zgrade velesajma u Novom Sadu, u Ulici Branka Bajića.  Nitko nas nije krivo pogledao, nismo imali problema dok nismo izbacili Francusku - rekao nam je Davor, čitatelj 24sata iz Slavonskog Broda kojem su huligani u Srbiji zapalili Peugeot 407 coupe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže da su huligani koje policija nije uspjela privesti zbog napada na kolonu vozila hrvatskih navijača vidjeli njegov auto, bacili benzin i zapalili ga. 
- Ljudi koji su to vidjeli, Novosađani, pozvali su vatrogasce i policiju. Nažalost, motor je skroz uništen. Sreća pa imam kasko osiguranje - kaže nam Davor. 

Otkazuju organizirane odlaske navijača u Beograd

Brojne hrvatske turističke agencije otkazale su aranžmane za petak za rukometnu utakmicu između Hrvatske i Srbije u Beogradu. I klubovi navijača su na oprezu te većina više ne želi riskirati bojeći se za svoju sigurnost. 

- Dva autobusa smo otkazali jer čemu da nam razbiju autobuse, da strada bilo tko nema smisla - rekao je za HRT Damir Zurub iz navijačkog kluba Bijeli lavovi. 

Ni u Hrvatskom rukometnom savezu ne žele riskirati, pa su odlučili da neće organizirati odlazak naših navijača u Beograd.

Pustili privedene huligana nakon ispitivanja

Svih 12 izgrednika koji su uhićeni zbog sumnje da su sudjelovali u neredima u Novom Sadu nakon rukometne utakmice Hrvatska - Francuska u kojima je uništeno 36 automobila, a trojica državljana Hrvatske lakše su ozlijeđena, pušteni su na slobodu nakon saslušanja, doznaje beogradski Blic.

- Oko 20 hrvatskih državljana dovedeno je u policiju na identifikaciju, ali nijedan od njih nije prepoznao nijednog od privedenih mladića. Bez identifikacije, nije bilo temelja za zadržavanje, jer samo neposredni materijalni dokaz ili identifikacija od strane oštećenog u ovakvim slučajevima predstavlja temelj za zadržavanje - pojasnio je Blicov izvor blizak istrazi.

Prema saznanjima Blica, među prvim privedenima, koji su uhvaćeni sinoć u novosadskom naselju Detelinara, bio je i vođa jedne Zvezdine navijačke podskupine. Ovaj Beograđanin je uhićen u pratnji još četvorice pripadnika iste navijačke skupine. Nakon saslušanja su pušteni, ali im je, kako doznaje Blic, izuzet DNK da bi se usporedio s biološkim tragovima pronađenim na uništenim vozilima.

Među privedenima su, osim navijača Zvezde “Delija”, bili i simpatizeri Vojvodine, pripadnici navijačke grupe “Firma”.

Tadić: Nasilje je neprihvatljivo, huligani ne smiju sramotiti druge građane

Predsjednik Srbije Boris Tadić najoštrije je osudio huliganske napade na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske, izrazio je žaljenje zbog incidenata u kojima su ozljeđeni hrvatski navijači i pozvao sve iskrene domaće navijače da u petak pokažu sportski duh i na fer način bodre rukometaše, prenosi agencija Tanjug.

U priopćenju iz Ureda predsjednika navodi se da je nasilje apsolutno neprihvatljivo i da istraga, uhićenje i procesuiranje svih koji su sudjelovali u huliganskim ispadima moraju biti obavljeni u najkraćem mogućem roku.

- Fer plej mora uvijek biti dio igre na terenu, ali i način navijanja u dvorani. Jedino takvim, dostojanstvenim ponašanjem navijača, i u dvorani i izvan nje, možemo na pravi način biti potpora našim reprezentativcima - navodi se u priopćenju.

- Naša je tradicija da se prema svakom svom gostu ophodimo s poštovanjem i uvažavanjem, i nikakve grupice huligana ne smiju sramotiti građane Srbije i čitavu zemlju - poručio je predsjednik Srbije.

Dačić: Spremamo se za utakmicu, više ne znam za koga navijam

- Napadi na hrvatske navijače u Srbiji nedopustivi su incidenti koji narušavaju ugled Srbije i ne trebamo se ponašati kao oni, kada naši odu tamo – rekao je danas ministar unutarnjih poslova Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić novinarima nakon predstavljanja istraživanja o radu policije. Prije sutrašnje utakmice polufinala Dačić je pozvao Hrvatsku da policiji Srbije najavi organizirane dolaske navijača kako bi ih srbijanska policija mogla zaštititi.

– Spremamo se za utakmicu Srbija – Hrvatska. Naravno da se spremamo. Više ne znam ni za koga navijam – rekao je Dačić.

Čelnici srbijanske policije najavili su da će za polufinale Europskog prvenstva u rukometu, između Srbije i Hrvatske, osigurati dodatno angažiranje policije za osiguranje toga meča. Neki mediji spominju brojku od 5000 policajaca koji bi trebali osiguravati sutrašnju utakmicu polufinala EP-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 629
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a