Obavijesti

News

Komentari 102

Putin poslao vojsku na rusku granicu sa Sjevernom Korejom

Putin poslao vojsku na rusku granicu sa Sjevernom Korejom
1

Vladimir Putin boji se navale izbjeglica u slučaju da američi predsjednik Donald Trump napadne Sjevernu Koreju. Na internetu se pojavila i snimka koja prikazuje transport vojne opreme i vozila

VIDEO

Nakon što je Kina rasporedila 150.000 vojnika duž granice sa Sjevernom Korejom, i Rusija je na svoju granicu s tom državom poslala vojsku i vojnu opremu. Kako piše Daily Mail, Vladimir Putin boji se navale izbjeglica u slučaju da američi predsjednik Donald Trump napadne Sjevernu Koreju. 

Na internetu se pojavila i snimka koja prikazuje transport vojne opreme i vozila, a lokalno stanovništvo kaže da vojska se vojska kreće prema regiji Primorski već tjedan dana.

- Razmještanje vojne opreme znači da naše vlasti prate situaciju i poduzimaju potrebne mjere - rekao je vojni veteran Stanislav Sinitsyn, prenosi Daily Mail.

- To nije prvi put da je Sjeverna Koreja prekršila mir u regiji, zato ova situacija zaslužuje pažnju - dodao je.

Glasnogovornik ruske vojske Alexander Gordeyev odbio je dati konkretan odgovor zašto se vojska okuplja na sjevernokorejskoj granici, samo je rekao kako je nedavno završila vojna vježba u Sibiru.

Sjeverna Koreja prijeti SAD-u 'supermoćnim preventivnim napadom'

Sjevernokorejski državni mediji upozorili su u četvrtak Sjedinjene Države da bi Pjongjang mogao izvršiti "supermoćni preventivni napad" nakon što je američki državni tajnik Rex Tillerson izjavio da SAD razmatra načine za vršenje pritiska na tu zemlju zbog njezina nuklearnog programa.

Američki predsjednik Donald Trump zauzeo je oštro stajalište prema sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu, koji je odbacio savjete svoje jedine velike saveznice Kine i nastavio raditi na nuklearnim i raketnim programima usprkos sankcijama Vijeća sigurnosti UN-a.

"U slučaju pokretanja našeg supermoćnog preventivnog napada, u potpunosti i trenutačno bit će uništene i pretvorene u pepeo ne samo američke imperijalističke invazijske snage u Južnoj Koreji i okolnim područjima, nego i Sjedinjene Države", objavio je Rodong Sinmun, službeno glasilo sjevernokorejske vladajuće Radničke stranke.

Sjeverna Koreja redovno prijeti uništenjem Japanu, Južnoj Koreji i Sjedinjenim Državama i ne odustaje od svoje ratobornosti ni nakon neuspješnog pokusnog ispaljivanja rakete u nedjelju, dan nakon što je na vojnoj paradi pokazala svoje balističke rakete.

Tillerson je izjavio u srijedu da Sjedinjene Države razmatraju načine za vršenje pritiska na Sjevernu Koreju zbog njezina nuklearnog programa.

"Razmatramo sve opcije za Sjevernu Koreju i kao države koja podržava terorizam, ali i druge načine da izvršimo pritisak na režim u Pjongjangu da se ponovno uključi u razgovore s nama, ali na  drugačijim osnovama nego što su bili prošli razgovori", rekao je on.

Američki potpredsjednik Mike Pence, na turneji po azijskim saveznicama, opetovano je izjavio da je "razdoblje strateškog strpljenja" sa Sjevernom Korejom završeno. 

Predsjednik Predstavničkog doma Kongresa Paul Ryan rekao je pak tijekom posjeta Londonu da vojna opcija mora biti dio pritiska.

"Civilizirane zemlje ne mogu dopustiti da taj diktator ima takvu vrstu moći", kazao je on misleći na Kima.

Vršitelj dužnosti južnokorejskog predsjednika Hwang Kyo-ahn u četvrtak je na sastanku s najvišim dužnosnicima ponovno pozvao vojsku i sigurnosne agencije na oprez.

Ministarstvo obrane je priopćilo da američke i južnokorejske zračne snage održavaju godišnje vojne vježbe, kodnog naziva Max Thunder, do 28. travnja. Sjeverna Koreja takve vježbe uobičajeno naziva pripremama za invaziju.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...