Obavijesti

News

Komentari 4

Pentagon upozorava: Moguća je nova ruska vojna ofenziva

Pentagon upozorava: Moguća je nova ruska vojna ofenziva

Ruske snage "nisu uspjele" u svom cilju zauzimanja Kijeva. Međutim, Rusija bi mogla nastaviti bombardirati Kijev projektilima izdaleka. "To ne znači da je prijetnja Kijevu gotova", kaže Kirby

Američko ministarstvo obrane vjeruje da je obećanje Rusije da će znatno smanjiti intenzitet borbi na sjeveru Ukrajine samo taktički manevar, te je upozorilo na mogućnost novih napada u drugim dijelovima zemlje.

Ovo je leteći Pentagon: Amerika u Europu poslala avion koji bi mogao izdržati nuklearni napad
Ovo je leteći Pentagon: Amerika u Europu poslala avion koji  bi mogao izdržati nuklearni napad

Nitko se ne smije zavaravati ruskom izjavom, kaže glasnogovornik Pentagona John Kirby. Do sada se samo "mali broj" ruskih vojnika kretao sjeverno od Kijeva dalje od glavnog grada, rekao je Kirby, dodajući da ne treba vjerovati ruskom obrazloženju da se radi o povlačenju.

“Vjerujemo da je ovo ponovno pozicioniranje, a ne pravo povlačenje, te da bismo svi trebali biti spremni čekati veliku ofenzivu na druga područja Ukrajine”, kaže.

Šef Pentagona tvrdi: 'Ruske nadzvučne rakete ne mijenjaju tijek sukoba u Ukrajini'
Šef Pentagona tvrdi: 'Ruske nadzvučne rakete ne mijenjaju tijek sukoba u Ukrajini'

Ruske snage "nisu uspjele" u svom cilju zauzimanja Kijeva. Međutim, Rusija bi mogla nastaviti bombardirati Kijev projektilima izdaleka. "To ne znači da je prijetnja Kijevu gotova", kaže Kirby.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<