Obavijesti

News

Komentari 364

Kijevom odjekuju eksplozije dok je u gradu glavni tajnik UN-a: 'To je razglednica iz Moskve?'

Kijevom odjekuju eksplozije dok je u gradu glavni tajnik UN-a: 'To je razglednica iz Moskve?'
8

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 64. dan. Ukrajinska vojska je objavila da je bombardirala ruske položaje na Zmijskom otoku u Crnome moru, simbolu ukrajinskog otpora od početka invazije ruskih snaga

POGLEDAJTE EMISIJU:

Najvažniji događaji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.59

Kuleba o napadima na Kijev: Ovim gnusnim činom barbarstva Rusija još jednom pokazuje svoj stav prema Ukrajini, Europi i svijetu

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba osudio je raketne napade na Kijev.

- Rusija je udarila Kijev krstarećim projektilima upravo kada su glavni tajnik UN-a Antonio Guterres i bugarski premijer Kiril Petkov posjetili naš glavni grad - napisao je na Twitteru.

22.46

'Videonadzor je zabilježio projektil koji leti ravno iznad nuklearne elektrane'

Glavni ravnatelj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grossi vratio se iz Ukrajine nakon posjeta nuklearki u Černobilu.

- Danas je ukrajinsko regulatorno tijelo službeno obavijestilo IAEA-u da je 16. travnja 2022. videonadzor na licu mjesta zabilježio projektil koji leti ravno iznad nuklearne elektrane. IAEA pregledava dokaze i, ako se potvrdi, ovaj je događaj iznimno ozbiljan. Da je takav projektil zalutao, mogao je potencijalno dovesti do nuklearne nesreće - rekao je Grossi.

22.32

OESS službeno završio promatračku misiju u Ukrajini

Organizacija za suradnju i sigurnost u Europi (OESS) u četvrtak je i službeno okončala promatračku misiju u Ukrajini nakon osam godina jer je Rusija 31. ožujka stavila veto na produljenje mandata.

OESS "će odmah poduzeti mjere za okončanje misije", navodi se u priopćenju glavnog tajništva sa sjedištem u Beču.

"Stajalište Rusije nije nam ostavilo izbor", rekao je poljski ministar vanjskih poslova Zbigniew Rau.

Sve odluke OESS donosi konsenzsom, a Moskva je prije nešto manje od mjesec dana blokirala produljenje misije koja je počela 2014.  nakon dugih pregovora Zapada i Rusije.

>>> Više pročitajte OVDJE...

22.20

Guterres poziva na rutu za bijeg iz "apokalipse" u Mariupolju

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres rekao je u četvrtak da se nastavljaju intenzivne rasprave o evakuaciji civila i boraca iz čeličane Azovstavlj u gradu Mariupolju na jugoistoku Ukrajine.

24sata

Njegov sastanak s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim uslijedio je nakon razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u utorak, gdje je potonji "u načelu" pristao na sudjelovanje UN-a i Međunarodnog odbora Crvenog križa u evakuaciji tvornice Azovstalj.

21.45

Ukrajinski vojnici i konvoji meta novih ruskih zračnih napada

Ruska vojska objavila je u četvrtak da je izvela nove zračne napade na Ukrajinu na 76 ukrajinskih vojnih ciljeva.

"Taktičke zračne snage Oružanih snaga Rusije granatirale su 76 vojnih ciljeva", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konašenkov.

>>> Više pročitajte OVDJE...

Komentari 364