Obavijesti

News

Komentari 13

Putin vraća svoju flotu jahti vrijednih 680 mil. $ u Rusiju: 'Kit ubojica' uočen kod Estonije

Putin vraća svoju flotu jahti vrijednih 680 mil. $ u Rusiju:   'Kit ubojica' uočen kod Estonije

Sve na jahti je građeno i opremljeno najskupljim materijalima, a tu su i teretana, koktel-bar, velika knjižnica, uredi, vinski 'podrum' s 400-ak boca, kao i helikopterska platforma.

VIDEO

Druga najveća super-jahta Vladimira Putina je u pokretu. Više od sedam mjeseci nakon što je napustila Njemačku i otišla za Kalinjingrad, Putinova 119 mil. dolara vrijedna i 81 metar dugačka jahta opet je uočena. Ovaj put uz obalu Estonije. I sad ima novo ime, piše u svojem članku Forbes.

Ovom mediju fotografije jahte nastale 25. rujna uručio je Carl Groll, fotograf za TheYachtphoto. Umjesto imena 'Graceful' (graciozan, skladan), brod se sad zove Kosatka, što je ruska riječ za kita ubojicu. 

VIDEO Vjekoslav Prebeg: 'Rusi su me mučili strujom. Gotovina mi je prišao i dao ruku u bolnici'
VIDEO Vjekoslav Prebeg: 'Rusi su me mučili strujom. Gotovina mi je prišao i dao ruku u bolnici'

Jahta je snimljena u Baltičkom moru uz estonsku obalu i na fotografijama se vidi kako ju prati brod ruske obalne straže s naoružanim vojnicima. Nagađa se kako je njezino planirano pristanište u St. Peterburgu. Forbesu nije poznato kad je jahta promijenila ime ni kojeg je datuma isplovila iz ruske enklave Kalinjingrada.

Putin's Yacht Kocatka Is Transferred From Kaliningrad To Saint Petersburg, At sea - 25 Sep 2022

Njezin transponder isključen je od kolovoza, javlja MarineTraffic, dok se ona još nalazila u Kalinjingradu. Kosatka, tada zvana Graceful, Hamburg je napustila 7. veljače nakon pet mjeseci na remontu. Bilo je to 17 dana prije početka ruske invazije na Ukrajinu. Ova jahta, kao i još tri jahte koje se vezuju uz Putina, nalaze se pod sankcijama Amerike.

Ruski dužnosnik tražio Dumu da smijeni Putina, stigao mu je poziv za vojsku: 'Ovo je osveta!'
Ruski dužnosnik tražio Dumu da smijeni Putina,  stigao mu je poziv za vojsku: 'Ovo je osveta!'

Možda i najimpresivnija stavka Kosatke iz unutrašnjosti je 15-metarski bazen koji se po potrebi pretvara u plesni podij ili kino dvoranu. Što vam se više svidi tu večer. Specijalizirani portali pišu kako na njoj ima mjesta za 12 gostiju te 14 članova posade. Sve na jahti je građeno i opremljeno najskupljim materijalima, a tu su i teretana, koktel-bar, velika knjižnica, uredi, vinski 'podrum' s 400-ak boca, kao i helikopterska platforma.

Putinovo najopasnije oružje: Podmornica Belgorod uništava na udaljenosti od 10.000 km
Putinovo najopasnije oružje: Podmornica Belgorod uništava na udaljenosti od 10.000 km

Istraga BBC-ja objavljena u ožujku pokazala je da je jahta u vlasništvu Putinu bliske kompanije JSC Argument. Osim Kosatke, Putina se povezuje s još pet jahti: 507 mil. dolara vrijednom Šeherezadom, koja je na papiru u vlasništvu oligarha Eduarda Kudainatova, 22 mil. dolara vrijednom Olimpijom, 18 mil. dolara vrijednom Čajkom (galeb), 17 mil. dolara vrijednom Shellest te 32 metra dugom Negom. Ukupna vrijednost jahti u vlasništvu Vladimira Putina iznosi oko 680 mil. dolara, piše Forbes.

Policija privela i kaznila Miss Krima zbog ukrajinske pjesme, ona se brani: 'Nisam to mislila'
Policija privela i kaznila Miss Krima zbog ukrajinske pjesme, ona se brani: 'Nisam to mislila'

Većina navedenih jahti nalazi se u ruskim teritorijalnim vodama. Olympia je viđena kod St. Peterburga, kao i Nega, Čajka je 'registrirana' u Sočiju, a Shellest je uoče kod Gelendžika.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Svi ideali i svi moji ciljevi kao KGB-ovca doživjeli su slom...'
FELJTON: NOVI CAR

'Svi ideali i svi moji ciljevi kao KGB-ovca doživjeli su slom...'

Plus+ ŠESTI DIO Knjiga 'Novi car' novinara NY Timesa Stevena Lee Myersa opisuje nevjerojatnu priču o putu do moći Vladimira Putina. 24sata vam ekskluzivno donosi feljton s izvatcima iz knjige, koja je na svim kioscima

'Drug Platov ima manu lošu za tajne službe: On često riskira'
FELJTON: NOVI CAR

'Drug Platov ima manu lošu za tajne službe: On često riskira'

Plus+ TREĆI DIO Knjiga 'Novi car' novinara NY Timesa Stevena Lee Myersa opisuje nevjerojatnu priču o putu do moći Vladimira Putina. 24sata vam ekskluzivno donosi feljton s izvatcima iz knjige, koja je na svim kioscima
Vladavina Putina:  'Nestanak države bio je neizbježan...'
FELJTON: NOVI CAR

Vladavina Putina: 'Nestanak države bio je neizbježan...'

Plus+ PETI DIO Knjiga 'Novi car' novinara NY Timesa Stevena Lee Myersa opisuje nevjerojatnu priču o putu do moći Vladimira Putina. 24sata vam ekskluzivno donosi feljton s izvatcima iz knjige, koja je na svim kioscima