Obavijesti

Promo sadržaj

Putovanje Mediteranom sa Salakis sirnim namazom

Putovanje Mediteranom sa Salakis sirnim namazom
9

Sinonim za mediteranski sir sada je dostupan i u mazivom izdanju

Pozivamo vas da nam se pridružite na putovanju najljepšim mediteranskim zemljama i okusite dio njihove gastronomije u društvu novog Salakis namaza i jednostavnih, a neodoljivih sendviča.

Španjolska – tapasi sa Salakis namazom i chorizom

Španjolska gastronomija najpoznatija je po sljubljivanju kopna i mora u nacionalnom specijalitetu paelli, kao i po najrazličitijim malim zalogajima - popularnim tapasima. Inspirirani tim jelima, napravite tapase sa Salakis namazom i chorizom, tradicionalnim suhomesnatim proizvodom jakog okusa i neodoljivog mirisa dimljene paprike, koji se inače stavlja i u paellu. Priču zaokružite kukuruznim kruhom blago slatkastog okusa.

Francuska – baguette sa Salakis namazom i kuhanom šunkom

Pokušajte provesti dan u Francuskoj, a ne pojesti nijedan baguette sa savršeno hrskavom koricom! Nemoguća misija – zato je, uz Salakis namaz, upravo on zvijezda ove verzije jednog od najpoznatijih francuskih sendviča zvanog parisien. Tu je i fina kuhana šunka, ali i par listova zelene salate jer ipak su Francuzi narod koji je uspio pomiriti dekadentnu gastronomiju i vitke linije! 

Italija – focaccia sa Salakis namazom i mortadelom

Odakle krenuti kad je riječ o talijanskoj hrani? Na ovo pitanje gotovo je nemoguće odgovoriti, ali predlažemo da krenete s focacciom! Prerežite je, obilno premažite Salakis namazom, dodajte izdašnu količinu tanko narezane mortadele, listiće bosiljka i dobili ste savršen mediteranski sendvič za svaku priliku!

Hrvatska – sendvič sa Salakis namazom, rajčicama, kaparima i inćunima

Putovanje Hrvatskom obalom počinje s kriškama mirisnog kruha pripremljenog ispod peke, koje ste premazali Salakis namazom. Na vrh samo dodajte salsu od sitno nasjeckanih rajčica i kapara te inćune marinirane u soku od limuna. Kad sve to zalijete vrhunskim maslinovim uljem, možete reći da ste u jednom sendviču okupili ponajbolje namirnice koje nudi naš djelić Mediterana. 

Grčka – somun sa Salakis namazom, souvlaki ražnjićima i salatom

U Grčkoj je Salakis ipak „doma“ pa to proslavite najraskošnijim sendvičem ovog putovanja. Premažite ga po tostiranom somunu, dodajte mu souvlaki ražnjiće od pilećeg mesa mariniranog u origanu, kuminu i slatkoj paprici te salatu od krastavaca, ljubičastog luka, peršina i najboljih grčkih maslina. Za souvlaki, jedno od najpopularnijih jela grčkog street fooda, može se koristiti i janjetina, a alternativa somunu mogu biti razne vrste pita kruha.

Slatki mediteranski sendvič sa Salakis namazom, smokvama, medom i bademima

Putovanje završite sa Salakis namazom u slatkoj kombinaciji sa sastojcima koje nalazimo diljem sunčanog Mediterana. Na tostirani kruh premazan Salakis namazom stavite sočne smokve, nasjeckane bademe i malo meda i dobili ste savršen slatko-slani spoj. 

Uputite se na ukusna putovanja vođeni Salakisom koji savršeno pliva u svim mediteranskim vodama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!