Obavijesti

News

Komentari 14

'Zavili su otok u crno': Vodu moraju platiti i do 18.000 kuna

'Zavili su otok u crno': Vodu moraju platiti i do 18.000 kuna
4

Astronomske cifre za potrošnju vode za kolovoz iznose od 900 do 18 tisuća kuna! Zbog toga su mještani u četvrtak organizirali prosvjedni skup...

Računi za vodu šokirali su mještane otoka Kaprija kraj Šibenika. Astronomske cifre za potrošnju vode za kolovoz  iznose od 900 do 18 tisuća kuna! Zbog toga su mještani u četvrtak organizirali prosvjedni skup, a o slučaju vode na Kapriju navodno se raspravljalo i na gradskom vijeću Šibenika tog jutra.

Predsjednik Mjesnog odbora Dino Jelovčić drži da su takvim računima iz Vodovoda zavili otok u crno.

Kaprijane iznenadili računi: Za vodu moraju platiti 17.800 kn
Kaprijane iznenadili računi: Za vodu moraju platiti 17.800 kn

- Računi za kolovoz su nam 10 puta skuplji nego bi trebali biti. Uz to, vodu sufinancira resorno ministarstvo, a mi nismo potrošili niti polovicu te subvencije, zato ne znam kako je to moguće. Ministarstvo je donijelo novi pravilnik kojeg nam nisu prezentirali niti je bio na javnom uvidu pa se nismo mogli o tome ni očitovati - kaže Jelovčić.

Dodaje da su prije imali dva vagona subvencionirane  vode po kućanstvu, a da su po novom pravilniku zakinuta kućanstva s malim brojem članova obitelji, a da više dobiju mnogobrojne familije. 

- Kojih na Kapriju nema! Tu su obitelji uglavnom sastavljene od dvoje staraca! Imamo samo jednu obitelj s dvoje djece koji su preko zime u Šibeniku zbog škole. Starci se moraju snalaziti sa sto litara vode na dan. To su većinom starci sa slabom prostatom, koji idu na wc 10 puta na dnevno. U svakom puštanju vodokotlića iscuri 10 litara vode, što znači da nam je sufinancirano samo mokrenje! A umivanje, kuhanje, pranje i zalijevanje pomidora jer na otoku nema tržnice? Ovog ljeta potrošilo se malo više vode, jer dođu djeca i rodbina na otok, ali recite mi kako da čovjek plati račun za vodu od 3000 kuna ako mu je mirovina 2000 kuna?!- pita se predsjednik MO Kaprije, ljutit jer im, kako kaže, ni Grad Šibenik ni njihov Vodovod ništa o poskupljenju nisu rekli unaprijed.

Pokretanje videa ...

00:31