News

Komentari 145

Radikalni islamisti u BiH: Novu godinu muslimani neće slaviti

Radikalni islamisti u BiH: Novu godinu muslimani neće slaviti

U okolici mjesta Živinice i Kalesija na bilboardima uz ceste istaknuti su plakati s fotografijama Djeda Mraza uz poruku "Bradonje dolaze po naši djecu" i "Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć"

Na području Tuzlanske županije u Bosni i Hercegovini postavljeni su plakati s porukama kojima se muslimane poziva da ne slave Novu godinu, objavili su u srijedu lokalni mediji.

U okolici mjesta Živinice i Kalesija na plakatima uz ceste istaknuti su plakati s fotografijama Djeda Mraza uz poruku "Bradonje dolaze po naši djecu" i "Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć".

Jedna od poruka je da je "Onaj tko poštuje Allahove propise u znaku čestitoga srca".

Fotografije plakata s ovakvim porukama dospjele su u javnost nakon što su objavljenje na Facebook stranici džemata "Kula" poznatog po tome što je to jedna od zajednica koja propagira radikalni islam i slovi za odmetnutu od službeno priznate Islamske zajednice u BiH.

Ta je zajednica bila jedna od 22 "paradžemata" koji su odbili pristupiti Islamskoj zajednici i nastavili su propagirati radikalni islam no vlasti u BiH nisu poduzele nikakve mjere kako bi spriječile njihovo djelovanje.

Najčitaniji članci