Obavijesti

News

Komentari 125

'Radim u trgovini u selu koje je kilometar od mog, ali moram tražiti propusnicu za posao...'

'Radim u trgovini u selu koje je kilometar od mog, ali moram tražiti propusnicu za posao...'

I tijekom prvog vala sam imala propusnicu, no mogla sam je koristiti isključivo do adrese radnog mjesta, nisam mogla niti do roditelja koji žive kod Krašića, rekla nam je Vesna iz Draganića

Zbog posla moram tražiti propusnicu jer živim u Draganiću u Karlovačkoj županiji, a radim u kilometar udaljenoj trgovini u mjestu Čeglje Lulić koje pripada Zagrebačkoj županiji. I tijekom prvog vala sam imala propusnicu, no mogla sam je koristiti isključivo do adrese radnog mjesta, nisam mogla niti do roditelja koji žive kod Krašića. Tako će biti i sada. Ovo će biti prvi Božić koji neću provesti s roditeljima i bakom.

POGLEDAJTE VIDEO: Starici je kuća u jednoj, vrt u drugoj, a kanalizacija u trećoj županiji

Pokretanje videa ...

Video vijesti 21.12.2020. 01:13

Mama svaki Božić za mene i moju obitelj spremi puricu s mlinicima i božićni ručak provodimo zajedno. Inače mi je sva rodbina u Krašiću i neću moći do nikoga, komentirala je Vesna iz Draganića mjeru zabrane kretanja između županija koje stupaju na snagu od srijede.

Uvođenjem propusnica mnogi ove blagdane neće moći provesti u krugu svojih bližnjih.

Trut: Zaprimljeno je već 54.000 zahtjeva za propusnice, a ima i muljanja s računima za smještaj
Trut: Zaprimljeno je već 54.000 zahtjeva za propusnice, a ima i muljanja s računima za smještaj

Razgovarali smo i s mještankom koja pak stanuje u ulici Guci Draganićki u Draganićima u Zagrebačkoj županiji, dok njeni susjedi preko ceste stanuju u Karlovačkoj županiji.

- Većina susjeda živi u inozemstvu u Njemačkoj ili su povratnici iz inozemstva koji su sada za blagdane otišli kod svojih. Malo ih je sada za blagdane došlo doma u rodni kraj, no do njih niti ne bi mogla jer bi mi trebala propusnica. Što se tiče banke, računa, trgovine gravitiramo Jastrebarskom i sve obavljamo tamo, no sada je problem što na Badnjak nećemo moći na polnoćku u kapelicu Sv. Barbare u Draganiću jer se nalazi u Karlovačkoj županiji. Cijeli život, otkada ovdje živim moja obitelj je išla tu na polnoćku, no ove godine ćemo morati ići negdje drugdje. Inače nikuda niti ne idem osim u crkvu, no sada to neću moći iako je samo kilometar dalje od nas - govori Barica.