Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

"Radionica je bila jako dobra, nadam se da će mi pomoći"

Imao sam povjerenje u ljude i na kraju su me izigrali. Moj dug je sada narastao na 700.000 kuna, kaže nam Splićanin. Sljedeća radionica bit će u Osijeku 22.svibnja, besplatna je i otvorena za sve

Radionica
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
4 komentara

Splićanin (49) imao je svoj obrt koji je uključivao mali restoran i malu tiskaru.

Tvrdi da je krajem prošlog desetljeća radio s političkim strankama i gradskom upravom, a upravo zbog njih danas je među “blokiranim” građanima.

- Radio sam za političke stranke i gradsku upravu.

Bile su to organizacije banketa, stranačkih skupova, ali smo radili i tiskarsku djelatnost, razne plakate i sve ostalo što im je bilo potrebno u kampanji.

Ušao sam u nekakvo povjerenje s tim ljudima. Oni su jednostavno tražili od mene da nešto odradim, a kad sam im donio račune, rekli da ne mogu platiti, da su potrošili budžete.Trajalo je to neko vrijeme, kažem, imao sam povjerenje u njih. Pojelo se i popilo “more” toga, ali kako su stalno odgađali plaćanje računa, uskoro sam morao zatvoriti restoran.

Kad bih im donio račune, to vam je bilo u stilu “pa sad nemamo, pa nemoj sad, pa riješit ćemo”... I tako se skupilo oko 700 tisuća kuna duga, zbog čega sam bankrotirao. Trenutno sam u blokadi zbog iznosa od oko 250 tisuća kuna, a moja neplaćena potraživanja su oko 700 tisuća. Bio sam naivan, vjerovao sam tim ljudima, a oni su iskoristili moje povjerenje, ispričao nam je bivši splitski poduzetnik koji je nedavno posjetio i radionicu za blokirane:

- Radionica je mi je bila dobra, zapravo mislim da ću preko nje riješiti svoj problem, iako neće biti jednostavno, zaključio je naš sugovornik.

Hrvatska udruga banaka s tvrtkom BE-ON specijaliziranom za blokirane diljem zemlje organizira radionice za prezadužene ‘Iskoči iz duga’. Radionice su namijenjene za sve blokirane kako bi ih informirali kako su mnogi možda na svega nekoliko mjeseci da ih se deblokira, ali uz pomoć financijskog stručnjaka. Dosadašnja iskustva pokazala su da je ponekad moguće deblokirati i polovicu onih koji posjete radionice, naročito one sa stalnim primanjima i ako i njihovi dugovi ne prelaze 220.000 kuna, nakon nagodbe s vjerovnicima uz pomoć stručnjaka. Do sada su održane dvije radionice, u Splitu i Zagrebu, a iduća je 22. svibnja u Osijeku. Besplatna je i otvorena za sve.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message