Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Radionice pune: 'Želim samo vratiti dug i normalno živjeti'

Zbog velikog interesa zaduženih građana u četvrtak se u Zagrebu održava još jedna besplatna radionica na kojoj možete naučiti kako izaći iz duga. Do sad ih je održano šest

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
7 komentara

Vi ste mi jedina nada. Imam dug od oko 130.000 kuna, u blokadi sam. Najviše me smeta što nas blokirane svi šikaniraju, omalovažavaju. Želim samo vratiti dug i normalno živjeti.

Kazao nam je to vojni umirovljenik i stradalnik rata koji je na besplatnoj radionici “Iskoči iz duga”, održanoj u utorak u Vukovaru, uz pomoć financijskih savjetnika doznao kako se može izvući iz duga. Hrvatska udruga banaka (HUB) s tvrtkom BE-ON, specijaliziranom za blokirane, diljem zemlje organizira radionice za prezadužene “Iskoči iz duga”. Radionice su namijenjene za sve blokirane i dosad su održane u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Sisku i Vukovaru. Zbog velikog interesa u četvrtak će se održati još jedna radionica u Zagrebu, a ciklus edukacija nakon ljetne stanke nastavlja se na jesen.

- Nakon predavanja obavimo otvoreni razgovor sa svakim tko je došao po pomoć. Svaki zaduženi ima svoj problem i zato je najvažniji individualni pristup - kazao nam je financijski savjetnik tvrtke BE-ON Igor Vujasinović koji je vodio radionicu u Vukovaru.

U prvom ciklusu na radionicama je bilo nekoliko stotina građana, a još gotovo 500 građana kontaktiralo je financijske savjetnike putem telefona, maila i na individualnim savjetovanjima. U jesenskom ciklusu radionica veći naglasak će se staviti na interpretaciju zakonskog paketa za rješavanje problema prezaduženih građana koji će do tada stupiti na snagu te na upoznavanje građana s mogućnostima koje će im taj paket mjera ponuditi.

Više o tome kako izaći iz duga možete doznati u četvrtak na radionici koja će se održati i u Zagrebu u 17 sati na Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68. Dodatne informacija o besplatnim radionicama za blokirane i zadužene građane moguće je dobiti preko maila radionice@be-on.hr ili na telefon 01/24 24 24 2.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message