Radman: Moje razrješenje isključivo je političke naravi | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 174

Radman: Moje razrješenje isključivo je političke naravi

Radman: Moje razrješenje isključivo je političke naravi
3

Nisam služio ni jednoj političkoj stranci, ni političkoj opciji. Zadovoljan sam svime što je u mom mandatu postignuto na Televiziji, rekao je sada već bivši ravnatelj HRT-a

VIDEO

Na konferenciji za novinare koju je sazvao nakon što je saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije prihvatio prijedlog odluke o njegovu razješenju ravnatelj HRT-a Goran Radman rekao je kako je konferenciju sazvao jer HRT nije bila u mogućnosti prenositi u cijelosti sjednicu saborskog Odbora a i zato što njemu nije bilo omogućeno da pred Odborom iznese svoje stavove, javlja HRT.

Radman je ustvrdio da je procedura koja je prethodila donošenju prijedloga za razrješenje bila korumpirana i delegitimirana.

- U meritumu zahtjeva ne stoji ništa što bi moglo poslužiti kao zakonita osnova za moje razješenje. Upozorio sam da bi argumenti koji su navedeni kao razlozi za moje razrješenje mogli izazvati opasne i dramatične posljedice po HRT i Republiku Hrvatsku. Nemam nikakve dileme da je moje razrješenje isključivo političke naravi - rekao je Radman.

- Svoj posao obavljao sam profesionalno i nepristrano. Sve objede i insinuiranja su bila isključivo motivirana time da me se u javnosti oblati, dezavuira. Ovu predloženu odluku osobno doživljavam relaksirajuće, jer mi je bilo nemoguće mirno i racionalno raditi. Za mene i moju obitelj ovo je bilo teško i iscrpljujuće, pogotovo kada je bilo u pitanju ugrožavanje mog života i života moje obitelji - rekao je Radman.

- Nisam služio ni jednoj političkoj stranci, ni političkoj opciji. Zadovoljan sam svime što je u mom mandatu postignuto na Televiziji - rekao je i  dodao: 'Posve je legitimno da politička većina želi u Saboru imati nekoga tko će im svjetonazorski odgovarati, ali moram upozoriti da sve to regulira zakon'. 

Na pitanje novinara da pojasni opasne posljedice za Hrvatsku koje je spominjao, Radman je rekao da ako se mišljenje Nadzornog odbora prihvati legitimnim, to izravno može imati implikacije za obveze koje je RH preuzela ulaskom u Europsku uniju.

- Da netko može, po toj osnovi, podnijeti tužbu protiv Hrvatske, a onda u cijelom daljnjem postupku HRT može imati ozbiljnih posljedica. To je sve poslužilo kao paravan za moju smjenu, a oni koji su to napravili nisu bili svjesni posljedica - rekao je Radman.

Još je jednom ponovio kako nije bio u sukobu interesa te da je tužio Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Spor je izgubio, ali, kaže, ne odustaje od borbe za dokazivanje pravde.

Danas predloženom vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniši Kovačiću poželio je puno sreće u radu. Koliko je on politički izbor nije želio komentirati.

- U kojoj mjeri će dužnost izvršavati nepristrano, morat ćete propitivati kroz njegov rad - rekao je.

Ustvrdio je i da je tijekom njegova mandata značajno smanjena korupcija i curenje novca iz HRT-a.

Podsjetimo, sa 7 glasova ZA i 3 suzdržana saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije prihvatio je prijedlog Odluke o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Kao v.d. ravnatelja predložen je novinar HRT-a i predsjednik Hrvatskih novinara i publicista (HNIP) Siniša Kovačić. Prijedlog je podržalo 7 članova Odbora glasujući ZA, a 3 člana su bila suzdržana.  O odlukama Odbora raspravljat će se na plenarnoj sjednici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 174

VIDEO

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'
POKRENULI PETICIJU

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'

Ovaj tragičan događaj ne smije proći neopaženo i bez pravedne kazne! Tražimo pravdu za naše najmilije, poručio je Viktor Đerek koji je u tragičnoj nesreći u travnju ostao bez brata i sestre