Obavijesti

News

Komentari 30

Zbog radnika Đakovštine se u Saboru svađali HDZ i HDSSB

Zbog radnika Đakovštine se u Saboru svađali HDZ i HDSSB
4

HDSSB je optužio vladajuće kako ne žele pomoći bivšim radnicima Đakovštine, a oni su se branili kako se njima može pomoći samo u okviru stečajnog zakona

VIDEO

U Saboru je danas Zoran Vinković (HDSSB) tražio stanku od deset minuta u ime radnika Đakovštine. Predsjednik Sabora Luka Bebić mu je rekao kako može tražiti stranku u svezi rada i dnevnog reda pa je Vinković preformulirao svoje zahtjeve i zatražio stanku zbog konzultacija s kolegama. Bebić je stanku odobrio, a onda ju je još tražio i HDZ. 

Nakon stanke Vinković je pozvao je sve zastupnike da pomognu bivšim radnicima Đakovštine.

- Apeliram na sve zastupnike da shvate ozbiljnost situacije, da se ti ljudi danas ne moraju potucati po Zagrebu, od Sabora do Vlade, Europskog doma, raznih veleposlanstava, tražeći mogućnost da prežive i sastave kraj s krajem, jer teško da će im netko vratiti radno mjesto - rekao je Vinković. Od Vlade ja zatražio da preuzme dug za njihove plaće i otpremnine ili da donese uredbu sličnu onoj o obeštećenju radnika Salonita koji su oboljeli od azbestoze. Pročitao je i pismo radnika koje su poslali zastupnicima, Vladi i građanima Zagreba.

- Izmanipulirani, opljačkani, prevareni i napušteni od sindikata PPDIV-a, od Vlade, prepušteni Trgovačkom sudu u Osijeku, stečajnom upravitelju i odboru vjerovnika, završili smo na ulici i sada prosvjedujemo protiv 'sive demokracije' kojoj smo izloženi godinu i pol dana i tražimo od vas, saborskih zastupnika, da ispravite nanesenu nam nepravdu – pročitao je Vinković.

Odgovorio mu je Ivan Šuker (HDZ). 

- Mislim da nije dobro napadati samo državu kao da grad i županija nemaju ništa s tim. Treba zajedno naći rješenje, a o pomoći možemo govoriti samo u okviru stečajnog zakona - poručio je Šuker. Vinković i njegov kolega Dinko Burić su negodovali.

- Ne postoji dobra volja da se pomogne radnicima Đakovštine. Vaša demagogije ja uvreda za 350 smrznutih radnika - rekao je Burić na što mu je Šuker rekao: 

- Vi prodaje demagogiju kako bi dobili jeftine političke bodove.  

- Sve ste preselili iz Đakova, još samo treba da u ovih mjesec dana do izbora preselite katedralu - uzvratio je u raspravi Vinković aludirajući na ergelu lipicanaca koja je pripojena Lipičkoj, te na zatvoreno rodilište zbog čega Đakovčanke moraju rađati u Osijeku.

Zastupnici Kukuriku koalicije, danas, kako su i najavili nisu došli u sabornicu niti sudjeluju u raspravi. 

Na njih su se zbog nedolaska obrušili Đurđica Sumrak i Frano Matošić iz HDZ-a i Marijana Petir (HSS). Rekli su kako je sramota da netko prima plaću, a ne dolazi na svoje radno mjesto. Rekli su i kako misle da ih treba sankcionirati jer srozavaju instituciju Sabora. U njihovu je obranu stao Dinko Burić (HDSSB) koji je rekao kako onda treba sankcionirati i sve one zastupnike koji nisu spriječili pljačku Hrvatske. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"