Obavijesti

News

Komentari 10

Radnici Čistoće traže veće plaće, inače prekidaju rad za Božić

Radnici Čistoće traže veće plaće, inače prekidaju rad za Božić
4

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel poručio je da je prosvjed zadnja poruka i Holdingu i gradonačelniku Tomaševiću, jer ovi sindikati žele s njima pregovarati

VIDEO

Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Prosvjed radnika Cistoce 01:01

Prosvjed u organizaciji Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Sindikata hrvatskog vozača i Novog sindikata organiziran je nakon što su se Uprava Holdinga i zagrebačka Gradska uprava oglušili na njihove dopise u kojima su tražili razgovor o povećanju koeficijenata i usklađivanju plaća s inflacijom, što je potpisivanjem peticije podržalo 1116 radnika Čistoće.

Prosvjednici su nezadovoljni operativnim uvjetima, nedostatkom radnika, nemogućnošću iskorištavanja godišnjeg odmora i slobodnih dana, nefunkcioniranjem sustava, dislociranjem radnika i s, te su najavili da na Božić prestaju s radom ako im se ne ispune zahtjevi.

Zagreb: Prosvjed radnika Čistoće koji su nezadovoljni svojim primanjima

Glavni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima u Čistoći Zdravko Stoilković poručio je kako su očekivalo više razumijevanja, socijalne osjetljivosti i pravde od nekadašnjeg aktivista, a sadašnjeg gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Ispričao se građanima koji nisu dobivali usluge koje su trebali, jer je Čistoća zatrpana pozivima i elektroničkom poštom "na koje nema tko odgovoriti zbog kadrovske devastacije".

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković poručio je radnicima da je njihovo iskazivanje spremnosti na akciju alat u rukama sindikalaca, a prosvjed je nazvao demokratskim pravom koje im nitko ne može oduzeti.

Zagreb: Prosvjed radnika Čistoće koji su nezadovoljni svojim primanjima

Zahvalio je svim političarima koji su podržali prosvjed jer, kaže, "uz ovakvu vlast u Zagrebu trebat će nam podrška". Prosvjed su zasad podržali zagrebački HDZ i Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel poručio je da je prosvjed zadnja poruka i Holdingu i gradonačelniku Tomaševiću, jer ovi sindikati žele s njima pregovarati.

Tomašević je jučer opovrgnuo optužbe da se zahtjevi radnika ignoriraju, istaknuvši da su u tijeku kolektivni pregovori s reprezentativnim sindikatima o Kolektivnom ugovoru za Zagrebački holding, pa tako i za radnike Čistoće.

Rekao je u Holdingu postoje “različiti sindikati koji nemaju iste stavove", ali sa svima pregovara o povećanju plaća i materijalnih prava u okviru Kolektivnog ugovora.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa