Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
15 komentara

Radnici Montmontaže sami će se pokušati probiti na sigurno

Uz 11 radnika Montmontaže, na poprištu sukoba našli su se radnici hrvatskih tvrtki Viadukt i Crosco. U Vijaduktu još nisu odlučili kako će radnike dovesti kući

Reuters
Foto: Reuters
15 komentara

Dok Bengazijem i Tripolijem u Libiji pljušte kiše metaka i bombi, hrvatski radnici Montmontaže prema posljednjim neslužbenim informacijama sami će se pokušati probiti iz Bengazija na neko sigurnije područje. 

Uz 11 radnika Montmontaže, na poprištu sukoba prosvjednika i policije našli su se i radnici hrvatskih tvrtki Viadukt te Crosco. Iz Crosca kažu da je od njihovih 77 radnika, 18 u Tripoliju, 26 kod Kufre, a 33 se nalaze na ukupno dva postrojenja u sigurnijim područjima oko Jaloa. Ističu da rade sve kako bi ih što prije vratili kući. U stalnom su kontaktu sa šefovima gradilišta i voditeljima projekata na svim lokacijama. Još nisu sigurni hoće li do Hrvatske letjeti redovitim avionskim linijama preko Beča ili će čekati odobrenje libijskih vlasti za prizemljenje u njihovim zračnim lukama. 

U Vijaduktu su nam kratko poručili da je sastanak uprave u tijeku te da će nakon toga obavijestiti javnost o tome što su odlučili i kako će svoje radnike dovesti do Hrvatske.

Pljačkaši napali radnike iz BiH

Ministarstvo vanjskih poslova BiH u utorak je potvrdilo kako je desetak državljana BiH ozlijeđeno u napadu na kampu u okolici Bengazija u Libiji. Kamp su u ponedjeljak navečer napali pljačkaši, a nitko od deset BiH državljana nije teško ozlijeđen. Napadnuti ljudi radili su u Libiji za jednu malezijsku tvrtku. Zamjenik ministra Zoran Perković rekao je kako rade na organizaciji evakuacije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message