Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Radnici Montmontaže sami će se pokušati probiti na sigurno

Uz 11 radnika Montmontaže, na poprištu sukoba našli su se radnici hrvatskih tvrtki Viadukt i Crosco. U Vijaduktu još nisu odlučili kako će radnike dovesti kući

Reuters
Foto: Reuters
15 komentara

Dok Bengazijem i Tripolijem u Libiji pljušte kiše metaka i bombi, hrvatski radnici Montmontaže prema posljednjim neslužbenim informacijama sami će se pokušati probiti iz Bengazija na neko sigurnije područje. 

Uz 11 radnika Montmontaže, na poprištu sukoba prosvjednika i policije našli su se i radnici hrvatskih tvrtki Viadukt te Crosco. Iz Crosca kažu da je od njihovih 77 radnika, 18 u Tripoliju, 26 kod Kufre, a 33 se nalaze na ukupno dva postrojenja u sigurnijim područjima oko Jaloa. Ističu da rade sve kako bi ih što prije vratili kući. U stalnom su kontaktu sa šefovima gradilišta i voditeljima projekata na svim lokacijama. Još nisu sigurni hoće li do Hrvatske letjeti redovitim avionskim linijama preko Beča ili će čekati odobrenje libijskih vlasti za prizemljenje u njihovim zračnim lukama. 

U Vijaduktu su nam kratko poručili da je sastanak uprave u tijeku te da će nakon toga obavijestiti javnost o tome što su odlučili i kako će svoje radnike dovesti do Hrvatske.

Pljačkaši napali radnike iz BiH

Ministarstvo vanjskih poslova BiH u utorak je potvrdilo kako je desetak državljana BiH ozlijeđeno u napadu na kampu u okolici Bengazija u Libiji. Kamp su u ponedjeljak navečer napali pljačkaši, a nitko od deset BiH državljana nije teško ozlijeđen. Napadnuti ljudi radili su u Libiji za jednu malezijsku tvrtku. Zamjenik ministra Zoran Perković rekao je kako rade na organizaciji evakuacije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message