Obavijesti

News

Komentari 28

Radnici nisu dobili 26 plaća, a sada su im još uručili i otkaze

Radnici nisu dobili 26 plaća, a sada su im još uručili i otkaze
1

Stvarno ne znam zašto nije prošla predstečajna nagodba, rekla je Jasminka Starčević, bivša direktorica Zdravstveno rekreacijskog centra Lipik, koja je dobila otkaz

VIDEO

Razočarani smo i povrijeđeni ovakvim raspletom. Znali smo što nam se sprema nakon što je odbijena ponuda britanskih investitora. Nije bilo logično odbiti je jer su dali dobre uvjete, Stvarno ne znam zašto nije prošla predstečajna nagodba, rekla je bivša direktorica ZRC-a Lipik, Jasminka Starčević. 

Ona je zajedno s 13 kolega, u tvrtki koja je u 90 postotnom državnom vlasništvu, dobila otkaz. 

- Bavim se ovim poslom 22 godine i nadala sam se da će se pronaći rješenje. No, nakon što je 11. ožujka otvoren stečaj izgubila sam svaku nadu - dodala je Starčević. 

Kako kaže, među otpuštenim radnicima, koji 26 mjeseci nisu dobili plaću, ima i onih koji su cijeli radni vijek proveli u ZRC-u. 

- Neki su ovdje radili više od 30 godina. Nije pošteno tako se odnositi prema njima. Radi se o kulturnoj baštini cijele Slavonije koja je utemeljena još u 18. stoljeću - zaključila je. 

Stečajni upravitelj Milan Nakić tvrdi kako će pokušati sačuvati djelatnost ZRC-a te kako je postupio po zakonu. 

- Prioritet je nastaviti poslovanje. Vjerujem da ćemo pronaći kvalitetnog ulagača. Moramo postići suglasnost grada, zaposlenika, vjerovnika, investitora, svih koji su uključeni u ovo. Ne bih se prihvatio ovog posla da ne vjerujem u uspjeh - rekao je Nakić. 

Dug ZRC-a iznosi više od 450 milijuna kuna, a radnici bi umjesto 26 neisplaćenih plaća sad mogli dobiti do šest minimalnih plaća uz 50 posto otpremnine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.