Obavijesti

News

Komentari 5

Radnik Čistoće: Pucao mi je u glavu, ali sam se izmaknuo. Pogodio me je drugim hicem

Radnik Čistoće: Pucao mi je u glavu, ali sam se izmaknuo.  Pogodio me je drugim hicem

Nisam kriv, reklao je na sudu Mario Horvat (40) koji je 27. siječnja 2020. pucao u vozača kamiona Čistoće Josipa Smljčića (35) koji ga je zaustavio nakon provale u auto na Bukovačkoj cesti u Zagrebu

VIDEO

U jednom trenutku vidio sam s lijeve strane kako bijeli automobil „blinka“. Uključio se alarm i vidio sam nekog kako bježi. Moj kolega rekao je: „Držite ga!“ pa sam izišao iz kamiona i krenuo za njim. On je već bio na biciklu no ja sam ga naprosto primio, spustio s bicikla na pod i rekao mu da bude miran da će doći policija i sve riješiti, opisao je na Županijskom sudu u Zagrebu kako je zaustavio razbojnika Josip Smiljčić, djelatnik Čistoće. 

Hrabri radnik Čistoće: 'Kakav heroj, tako se baciti na metak'
Hrabri radnik Čistoće: 'Kakav heroj, tako se baciti na metak'

Naišla je djevojčica stara 7 ili 8 godina i rekla mu da je ona sve vidjela. Smiljčić joj je htio reći da njegovom kolegi ostavi broj telefona i ide kući da se njezini roditelji ne bi brinuli. Horvat ga je tada upucao.

- Prvi metak je ispalio iz čučećeg položaja. Okrenuo se i pucao mi prema glavi. Izmaknuo sam se, a onda me je drugim hicem pogodio. Znači, htio me je ubiti- rekao je Smiljčić. Horvat, optužen za pokušaj ubojstva tvrdi da nije kriv. Smiljčić je pogođen u lijevu stranu prsa. Bio je teško ozlijeđen.

Heroj Josip vratio se kući iz bolnice: 'Još uvijek me boli...'
Heroj Josip vratio se kući iz bolnice: 'Još uvijek me boli...'

- Čovjek koji je bježao s biciklom se spotaknuo i pao. Smiljčić ga je samo pridržao da ne bježi dalje. Onda je Smiljčić rekao da zovemo policiju. Kolega Antunović zvao policiju, a ja sam se odmaknuo do kamiona i čuo tri pucnja- svjedočio je djelatnik Čistoće Matej Vuzem.

Policija je krenula u potragu za provalnikom. Brzo su uočili bicikl koji je odgovarao opisu bicikla kojim je lupež bježao. Ugledali su ga u dvorištu kuće u Ulici Rebrovac. Izdali su mu naredbe i upozorenja da prestane bježati. On se oglušio.

"- Preskočio je zid, a što nije spriječilo i policijskog službenika da učini isto kako bi ga odmah potom sustigao i svladao.  Kod njega je pronađeno vatreno oružje i nož - rekli su u policiji u siječnju 2020. 

Suđenje se nastavlja 19. siječnja 2021. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk