Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
56 komentara

Radovi od 20 mil. kuna: Kreće obnova vodotornja u Vukovaru

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predsjednici Kolindi Grabar Kitarović je predstavio projekt obnove vodotornja dok ga je ona cijelo vrijeme fotografirala

Davor Javorović/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
56 komentara

Za godinu dana vodotoranj, simbol Vukovara, mogao bi konačno biti obnovljen, a za sve radove trebat će izdvojiti oko 20 milijuna kuna, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava objašnjavajući sve detalje projekta hrvatskoj predsjednici koja je cijelo vrijeme svojim mobitelom fotografirala taj "hrvatski simbol otpora, slobode i zajedništva".

Davor Javorović/PIXSELL

- Oprostite što ste me malo čekali, svaki put kad se nađem na ovom mjestu osjećam se nekako posebno - obratila se predsjednica novinarima koje je prethodno pozvala upravo na to mjesto želeći javnosti priopćiti da je preuzela pokroviteljstvo na projektu kojim će, među ostalim, "Vukovar, koji je danas Grad-heroj, postati i Grad-uzor".

Predsjednica je obnovu Vodotornja nazvala "prisjećanjem na prošlost, ali i pogledom na budućnost".

Ivan Penava je rekao da obnova Vodotornja pretpostavlja minimalnu rekonstrukciju objekta i maksimalnu konzervaciju stanja u kojem je Vodotoranj danas.

- Novost je da smo predvidjeli s dunavske strane panoramsko dizalo i koje neće biti vidljivo s državne ceste. Na samom vrhu Vodotornja zamišljena je zadnjih 20 metara memorijalna staza koja će na sam vrh izaći točno ispod jarbola, bit će to neka vrsta obrnutog amfiteatra. Dakle, namjera je da se objekt otvori posjetiteljima, a ne samo da se ovako snima iz daleka. Među sadržajima su zamišljeni i dječje igralište i ugostiteljski objekt. Ovih dana krećemo s izradom marketinške strategije i organizacijom donatorskih akcija prikupljanja novca iz svih segmenata hrvatskog društva - kaže Ivan Penava.

Prema gradonačelnikovim riječima, obnova Vodotornja će sigurno započeti za najkasnije dva mjeseca, a projektantski rokovi radova na obnovi su godina dana.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message