News

Komentari 247

Horor se nastavlja: Uništili i cijelu stambenu zgradu u Gazi

Horor se nastavlja: Uništili i cijelu stambenu zgradu u Gazi

Izrael je do zore provodio zračne udare na palestinsku priobalnu enklavu, uništivši stambenu zgradu na šest katova usred grada Gaze...

Najmanje 72 ljudi ubijeno je u Gazi otkako je nasilje eskaliralo u ponedjeljak. 

Izrael je pokrenuo svoju ofenzivu nakon što je Hamas ispalio rakete na Jeruzalem i Tel Aviv kao odmazdu za sukobe izraelske policije s Palestincima nedaleko od džamije al-Akse u Istočnom Jeruzalemu tijekom muslimanskog mjeseca ramazana.

To je eskaliralo uoči sudskog ročišta, sada odgođenog, koje bi moglo dovesti do deložacija palestinskih obitelji iz domova u Istočnom Jeruzalemu na koje polažu pravo židovski doseljenici.

POGLEDAJTE VIDEO: Uništena stambena zgrada

Gađanje Tel Aviva i Jeruzalema predstavlja novi izazov za Izrael u konfrontaciji s Hamasom, koji Izrael i SAD smatraju terorističkom skupinom.

Palestinski izvor rekao je da napori Egipta, Katara i Ujedinjenih naroda za postizanje primirja nisu donijeli napredak u zaustavljanju nasilja.

Američki državni tajnik Antony Blinken nazvao je palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i rekao da Washington "poduzima napore za postizanje mira" sa svim relevantnim stranama, prenijela je službena palestinska novinska agencija WAFA. Abas je Hamsov rival, čija je vlast ograničena na okupiranu Zapadnu obalu.

Ministarstvo zdravstva Gaze priopćilo je da je u enklavi ubijeno 17-ero djece i šest žena. Izraelska vojska navela je danas da oko 400 od 1600 raketa ispaljenih iz Gaze nije pogodilo mete i da su možda prouzročile neke od palestinskih civilnih žrtava.

Najčitaniji članci