Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
164 komentara

'Nemam jasnu podršku cijele Vlade i zato sam odlučio otići'

Ramljak je u pismu napisao da shvaća kako više nema povjerenje premijera zbog dugog perioda tišine u kojem se Plenković nije izjasnio o njegovom izvještaju o angažiranju savjetnika

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
164 komentara

Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci, napisao je Ramljak u pismu predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, javljaju iz koncerna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ramljak je između ostalog, kako navodi Večernji list, u pismu premijeru Andreju Plenkoviću napisao da shvaća kako više nema njegovo povjerenje zbog dugog perioda tišine u kojem se Plenković nije izjasnio o njegovom izvještaju o angažiranju savjetnika.

- Bez jasne podrške cijele Vlade zakonitom provođenju postupka, kao izvanredni povjerenik ja nisam više u mogućnosti provoditi postupak izvanredne uprave. Zato što tu podršku nemam, procjenjujem da postupak ne mogu dovesti do postizanja nagodbe među vjerovnicima u zakonom predviđenom roku - piše Ramljak.

- Ne vidim drugi način na koji bih mogao odblokirati pat-poziciju u koju je postupak doveden. Prije nekoliko dana u Saboru Republike Hrvatske iznio sam niz argumenata koji detaljno objašnjavaju sve aspekte postupka izvanredne uprave, sve odluke koje sam donio kao i sve razloge zbog kojih su odluke bile upravo takve. Iza svega što sam tada rekao i dalje stojim - piše u Ramljakovoj ostavci. 

ALI KAKVA ĆE ONA BITI... Vrdoljak: Uvjeren sam da će do nagodbe s vjerovnicima doći

Ramljak se pod pritiskom našao krajem siječnja, kada su mediji objavili da je za savjetnike u Agrokoru angažirao svoju bivšu tvrtku, Texo Management, koja za poslove savjetovanja tjedno dobiva gotovo 250.000 kuna, što je u javnosti izazvalo rasprave o visokim savjetničkim naknadama i mogućem sukobu interesa Ante Ramljaka.

Premijer Andrej Plenković je tada izjavio kako nije znao kolike su naknade savjetnicima u procesu restrukturiranja Agrokor, načelno ne podržava njihovu visinu, a svoj sud o cijelom slučaju dat će kada prouči izvješće koje mu je o tome dostavio izvanredni povjerenik.

Kasnije su uslijedila nova otkrića, primjerice da je Texo angažiran od strane AlixPartnersa istoga dana kada je ta kompanija angažirana za glavnog savjetnika u restrukturiranju Agrokora.

Zbog svega toga, prošloga je tjedna održana i sjednica saborskog Odbora za gospodarstvo na kojoj su na zastupnička pitanja odgovarali Ramljak i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Ramljak u tada istaknuo kako je spreman snositi posljedice i preuzeti krivnju ako saborski zastupnici i Vlada procjene da je kompromitirao postupak izvanredne uprave. 

Ovoga su tjedna, pak, mediji objavili da je do 30. travnja Ramljak formalno bio prijavljen u Texo Managementu, iako je od 10. travnja postao izvanredni povjerenik za Agrokor.

RAZLJUTIO SE Ramljaku je prekipjelo: Dao je ostavku na mjesto povjerenika

Nagađanja o ostavci Ramljaka pojavila su se u utorak.

"Sve ćete doznati sutra", izjavila je u utorak navečer potpredsjednica Vlade Martina Dalić novinarima ispred Banskih dvora gdje je Ante Ramljak ponudio svoju ostavku na sastanku u Vladi na kojemu su uz njega sudjelovali i premijer Andrej Plenković s najužim timom te predstavnici vjerovnika Agrokora.

 

 

Tema: Akcija Agrokor

Možda vas zanima i ovo:
Message