Obavijesti

News

Komentari 74

Ranjena nastavnica tijelom je držala vrata da ih ne pobije

Ranjena nastavnica tijelom je držala vrata da ih ne pobije
8

Nakon masakra u školi u Connecticuttu nastavnici i roditelji opisali su tih 40 minuta straha. Ravnateljica i psihologinja pokušale su zaustaviti Adama i platile životom

VIDEO

Zaposlenica škole Diane Day u kojoj je Adam Lanza počinio stravičan zločin, medijima opisala je događaje toga dana. Ravnateljica Dawn Hochsprung i psihologinja Mary Scherlach bile su na sastanku i čule su prve Lanzine pucnjeve u školi. Day opisuje kako su obje bez razmišljanja skočile sa stolice i istrčale pred napadača. 

- Nisu razmišljale ni sekunde. Otišle su mu ravno na nišan - rekla je. Kako navode neki mediji hladnokrvno ih je smaknuo. 

Jedna druga nastavnica čije ime nisu objavili svojim tijelom zaustavila je Adama da uđe u sobu za sastanke iako je pokušavao. Pucao je dvaput u ta vrata pogodivši ju u nogu i ruku. 

- Ona je naša heroina - kaže Day. 

Nastavnica Victoria Soto (27) žrtvovovala se zbog djece. 

Pokušavala je zaštititi djecu i ugurati ih u ormar. Tada se našla 'oči u oči' s ubojicom. Našli su njeno tijelo prebačeno preko tijela učenika koje je ubojica hladnokrvno ubio. 

Dječak (6) spašavao svoje prijatelje 

Roditelj Robert Licata opisao je kako je napadač ušao u razred njegovog 6-godišnjeg sina i bez riječi upucao nastavnika. Zatim se okrenuo prema djeci i počeo pucati. 

- Moj sin tada je zgrabio nekoliko svojih prijatelja i istrčao kroz vrata. Bio je jako hrabar jer je čekao da svi izađu - rekao je ponosni otac. 

Zabarikadirala se s djecom, nije puštala ni policiju dok nije bila sigurna

Nastavnica prvog razreda Kaitilin Riog bila je u razredu s djecom. Izvana su dopirali pucnjevi. Brzo je zaključala vrata i svu djecu nagurala u razrednu kupaonicu i zabarikadirala vrata s ormarom.  

- Nisam mislila da ćemo preživjeti. Rekla sam onoj djeci koja vjeruju u moć molitve da se mole, a ona koja ne, da misle 'sretne misli'. Rekla sam im i da ih volim i da sam sretna što su moji učenici - rekla je Kaitilin. 

Policija je kasnije zakucala na vrata učionice. Ali nije ih pustila unutra dok joj nisu gurnuli policijske značke ispod vrata. Rekla im je gdje se nalazi ključ i tek onda su djecu prebacili u obližnju vatrogasnu postaju. 

- Djeca su unutra govorila kako ne žele umrijeti. Rekla su da samo žele slaviti Božić. Pokušala sam ih umiriti da će slaviti i Božić i Hanuku - rekla je. 

Drugi nastavnici opisivali su kako su djecu posakrivali u razredima, gurali ih ispod stolova. Tek nakon što je policija preko razglasa objavila da je sigurno, počeli su izlaziti iz škole. Tih 40 minuta im se činilo kao 'vječnost'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.