Obavijesti

News

Komentari 319

Ivo Baldasar: Ovaj Milanovićev SDP ne zna što je demokracija

Ivo Baldasar: Ovaj Milanovićev  SDP ne zna što je demokracija
2

Čelnik raspuštenog splitskog ogranka stranke Ivo Baldasar obratio se novinarima oko 9.30 sati, dok je konferencija Zlatka Komadine najavljena za 10 sati

VIDEO

Smatram se europskim socijaldemokratom, vani sam vidio što je to, moje mišljenje o socijaldemokraciji je drukčije. Ovaj SDP sa Zoranom Milanovićem pokazao je da ne zna što je demokracija, kazao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u ponedjeljak na konferenciji za novinare nakon što je vrh stranke na Predsjedništvu raspustio splitski ogranak kojemu je Baldasar bio na čelu. 

Kazao je kako se u SDP neće vratiti, ali neće niti ući u neku desnu stranku. Dodao je kako je razgovarao sa Zlatkom Komadinom. 

- Zvao me i bio je više nego korektan i uznemiren situacijom. Ovo sam nažalost predvidio i to sam Komadini i rekao. On je duboko razočaran stanjem. Čuo sam se i s Davorom Bernardićem, koji mi je ispričao kako je bilo na sastanku - rekao je Baldasar.

Potvrdio je da će u utrku za novi mandat na čelo Splita, ali još ne zna hoće li se kandidirati kao nezavisni kandidat, u sklopu neke liste ili pak stranke.

Komadina konferenciju najavio za 10 sati

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a u subotu raspustilo splitski ogranak stranke te se frakcija Zlatka Komadine s oko stotinjak pristaša okupila u Golubinjaku u Gorskom Kotaru, za ponedjeljak su najavljene izvanredne konferencije za novinare. 

Nakon Ive Baldasara konferencija Zlatka Komadine koji je, podsjetimo bio jedini oponent Zoranu Milanoviću na unutarstranačkim izborima, najavljena za 10 sati. 

Podsjetimo, mnoge je SDP-ovce šokirala vijest o raspuštanju splitskog ogranka, a bivša članica Aleksandra Kolarić kazala je kako ''svi koji su su na bilo koji način podržavali Zlatka Komadinu, mogu očkivati političke eliminacije u stilu Staljina unutar stranke''. 

Prema pisanju Novog lista, SDP-ovci oko Komadine počeli su razmatrati moguće poteze: jedno je osnivanje frakcije, drugo izlazak iz stranke i osnivanje novog SDP-a, a treće je totalna pasivizacija i totalni poraz oponentske struje.

Inače, jedini koji je na Predsjedništvu SDP-a bio protiv odluke o raspuštanju splitskog ogranka bio je Davor Bernardić.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 319
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.