News

Komentari 23

Raspad sistema: U studenskom domu Lašćina urušio se strop

Raspad sistema: U studenskom domu Lašćina urušio se strop

Raspadanje stropa na ulazu u paviljon nije prvi ovakav incident, prije gotovo četiri godine komad stropa pao je u WC-u doma. Ovaj studentski dom ima podosta problema i stalno se krpa, poručuju iz Sveučilišne liste

U nedjelju, na ulazu u paviljon Studentskog doma Lašćina, urušio se komad stropa. Iako ovoga puta nitko od stanara nije ozlijeđen, studentski dom već je godina zapušten i u derutnom stanju pa studenti tamo žive u lošim uvjetima, u zgradi koja se doslovna raspada.

Na incident je upozorila Sveučilišna lista Zajedno, koja će se natjecati na ovogodišnjim studentskim izborima Sveučilišta u Zagrebu,  na svojoj Facebook stranici, piše srednja.hr. Pritom su podsjetili da se prije gotovo četiri godine u studentskom domu urušio strop u WC-u i da se dom stalno krpa, ali nitko ne poduzima nikakve konkretne korake za obnovu doma. 

Iz Sveučilišne liste Zajedno upozoravaju i kako Studentski zbor Sveučilišta još nije imenovao domski odbor za tekuću akademsku godinu pa tvrde da studenti nemaju predstavnike koji bi mogli s upravom doma unaprijediti stanovanje i riješiti tekuće probleme.

- Ovakve teme nas zanimaju i samo zajedno možemo unaprijediti studentski standard - poručili su iz ove sveučilišne liste.

Pokušali smo stupiti u kontakt s odgovornima, od upravitelja studentskog doma Lašćina pa do ravnatelja Studentskog centra, upUtili nekoliko telefonskih poziva, e-mailova i SMS poruka na adrese nadležnih, no do objave teksta nismo dobili nikakvu povratnu informaciju.