Obavijesti

News

Komentari 68

Raste potpora HDZ-u i Mostu, SDP stagnira, Živi zid pada...

Raste potpora HDZ-u i Mostu, SDP stagnira, Živi zid pada...
6

Vladine politike ne odobrava 63 posto birača, a odobrava njih 27 posto dok ne zna njih 10 posto. Blago pada broj pesimista, ali raste i broj neodlučnih...

VIDEO

HDZ može biti zadovoljan, u rujnu je i dalje najjača stranka, ali i već treći mjesec raste im potpora. Trenutačno uživaju potporu 29,2 posto birača, pokazalo je istraživanje Crobarometar koje je objavila Nova TV.

SDP koji je u najdubljoj krizi od osnivanja i dalje stagnira. Utjeha i Davoru Bernardiću može biti da ta stranka nije dramatično počela gubiti potporu. Trenutačno je na 17,2 posto potpore, što je jedan od najlošijih rezultata u posljednjih 15 godina. 
 Živi zid više ne živi mjesece uspona. Dapače, u rujnu su pali s potporom i sada su na 12,6 posto. No zato Most može biti zadovoljan, već su 3. mjesec u blagom rastu i sada su na 8,3 posto potpore.  

HSS mjesec završava s potporom 3,7 posto birača, a Bandićeva stranka s 3,3 posto. Potom slijedi stranka Pametno s 2,9 posto, a HSU je na 2,4 posto te IDS na 2 posto potpore. Promijenimo Hrvatsku je na 1,8 posto, Reformisti na 1,1 posto,  a HNS je na 1 posto. Ostale stranke su ispod 1 posto, a neodlučnih je 9,2 posto.

Vladine politike nemaju potporu

Vladine politike ne odobrava 63 posto birača, a odobrava njih 27 posto dok ne zna njih 10 posto. Blago pada broj pesimista, ali raste i broj neodlučnih.

HDZ-ovi birači još su jedinstveni u vjerovanju Vladinim politikama. Takvih je 78 posto. 

Vlada, smatra većina, neće moći riješiti probleme. To misli 73 posto ispitanika, a da će ih moći riješiti, misli njih 22 posto. Ne zna njih 5 posto. HDZ-ovi birači su tu podijeljeni, 53 posto njih misli kako će Vlada riješiti probleme, ali njih 45 misli suprotno.

Koalicija će opstati, ali...

Vladajuća koalicija će opstati, smatra 70 posto građana, a njih 23 posto ne zna, dok je 7 posto neodlučnih. Zanimljivo, ovo je prvi put u godinu dana da dramatično pada povjerenje u opstanak koalicije. Prije mjesec dana 77 posto građana vjerovalo je u opstanak koalicije. To je rezultat nepovjerenja u koaliciju kod birača Živog zida, ostalih stranaka te neodlučnih birača. HDZ-ovi birači i dalje s više od 90 posto vjeruju u ovu koaliciju.

I dalje smjer Hrvatske izaziva pesimizam. Da idemo u lošem smjeru, misli 73 posto građana, a da idemo u dobrom smjeru, smatra njih 19 posto, ne zna njih 8 posto. 

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 989 punoljetnih građana. Pogreška uzorka je +/- 3,3  a za rejting stranaka +/- 3,6%.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.