Obavijesti

News

Komentari 105

Rat grobara: Tuku se, svađaju, ali i opasno prijete konkurenciji

Rat grobara: Tuku se, svađaju, ali  i opasno prijete konkurenciji
2

Vlasnici dvaju obrta pogrebnih usluga u Okučanima, San i Mir, u gadnoj su svađi. Međusobno se optužuju za podmetanje i nezakonitosti te tužakanje policiji

VIDEO

Obrt imamo četiri mjeseca. Vlasnik Mira ne može se pomiriti s činjenicom da živimo u tržišnoj ekonomiji. Stalno nas, preko svojih podanika, provocira. Zadnji put u subotu. U radnju nam je došao inspektor, pregledao dokumentaciju i zaključio da u papirima nemamo rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima. Rekla sam da mi je papir kod kuće, no nije mi dopustio da odem po njega. Radnju je zapečatio do ponedjeljka rekavši mi kako će pečat maknuti kada donesem dokument. Ne bih griješila dušu, ali mislim da je inspektora poslao Amić – rekla je Tanja Rakonić (21), vlasnica obrta pogrebnih usluga Sana u Okučanima

Želimo raditi. Njegovo poslovanje nas ne zanima. Kazneno smo ga prijavili zbog prijetnji. Nudio je 15.000 eura za naše glave, kaže Zrnić

Sumnje je potvrdio i Duško Zrnić (33), njezin nevjenčani suprug. Tvrdi da je njegov suparnik Milan Amić u subotu u kafiću gostima plaćao piće govoreći: “Jesam li vam ja rekao da ću ih zatvoriti”

- Želimo raditi. Njegovo poslovanje nas ne zanima. Kazneno smo ga prijavili zbog prijetnji. Nudio je 15.000 eura za naše glave - kaže Zrnić. 

Milan Amić, vlasnik obrta Mir u Okučanima, radi 10 godina. 

Nemam ništa protiv njih. Neka prodaju pogrebnu opremu, ali sam protiv da vrše prijevoz pokojnika jer nemaju koncesiju. Kada plate 7000 kuna kao ja, neka to obavljaju. Koncesiju neće nikad dobiti, dodijeljena je samo meni – kaže Amić i dodaje: “Ne znam zašto se okomio na nas. Zar mu nije dovoljno što je tukao mojega sina?”.  

Iz Općine su nam objasnili kako su odlučili da se mogu dodijeliti dvije koncesije za pogrebne usluge. San pri zadnjem raspisivanju natječaja nije ispunio uvjete, ali će uskoro raspisati novi. 

U ponedjeljak, nakon što je inspektor skinuo pečat s vrata Sana, ponovno su se uznemirili duhovi pa je posla imala i policija. Supruzi vlasnika Sana muškarac je fizički zaprijetio. Sukob se, izgleda, dalje nastavlja. 

Obitelj Topalović iz ‘Maratonaca’ ratovala je s Bilijem Pitonom 

Sve može da propadne, da nestane, samo je smrt siguran posao, jedan je od najpoznatijih citata iz filma “Maratonci trče počasni krug”. No konkurencija je i u ovom poslu dobrodošla. Najbolje da se obje okučanske obitelji pomire da ne bi bilo: “Krvi ću da ti se napijem!”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.