Obavijesti

News

Komentari 168

HDZ: Neka Kosor vrati nakit, kupila ga je novcem stranke

HDZ: Neka Kosor vrati nakit, kupila ga je novcem stranke
1

Novo vodstvo stranke tvrdi da je kupila nakit u vrijednosti 14.124 kn. No, Kosor kaže da je broš dobila na poklon. Tvrdi da je to dio rata protiv nje, da ju žele diskreditirati

VIDEO

HDZ je od lipnja 2010. do lipnja 2011. stranačkim novcem platio 14.124 kune vrijedan nakit koji je u to vrijeme nosila tadašnja predsjednica stranke Jadranka Kosor. Riječ je o četiri pojedinačna računa iz dvije zlatarnice kojim su plaćeni 5000 kuna vrijedan broš, naušnice od 3500 kuna, naušnice  i privjesak od 2600 kuna, te usluge dizajniranja i graviranja u vrijednosti 3024 kune. Budući da HDZ taj nakit sada ne može naći u prostorijama stranke, stranka traži da se taj nakit vrati, javlja Večernji list.

Navodno je u pitanu broš koji je Jadranka Kosor nosila u Bruxellesu na potpisivanju pristupnog ugovora s EU, a što se tiče naušnica i privjeska od 2600 kuna, Večernji pouzdano doznaje kako je riječ o rođendanskom poklonu za Jadranku Kosor.

Iako je prvo rekla da ne zna ništa o spornim računima, kada je vidjela da su vjerodostojni, ipak se prisjetila broša, no ne zna tko ga je i koliko platio.

- Kad sam pošla u Bruxelles, tajništvo HDZ-a mi je poklonilo broš. Nisam ga ja naručila, niti sam tražila da se plati stranačkim novcem. Žao mi je što ovo podmetanje dolazi iz moje stranke. Broš nisam ukrala, ponosna sam na njega - rekla je Kosor. 

Kosor: Ovo nije na ponos Karamarku 

Dodala je da nikada nije tražila da se od stranačkog novca za nju kupuje nakit. Tvrdi da nikakve naušnice nije dobila rekavši da je to možda netko kupio za svoju ženu.

- Ovom pričom želi me se diskreditirati. Sve je to dio rata koji se vodi protiv mene. Ovo nije na ponos Karamarku - rekla je Kosor.

Bačić: Točno je, kupili smo joj broš kao poklon

Zanimljivo, Branko Bačić, bivši glavni tajnik HDZ-a, potvrdio je da je stranka kupila broš kao poklon zbog završetka pregovora jer su smatrali da je to veliki uspjeh vlade, ali i stranke. No, nije se mogao sjetiti koliko su broš platili.

Kosor se ne treba bojati, HDZ je neće izbaciti iz stranke

Ipak, Jutarnji list doznaje da se Kosor ne treba plašiti izbacivanja iz stranke jer se do sada o tome u stranci uopće nije raspravljalo. No, izvor iz HDZ-a napominje da ona sama izaziva stranku, te da ne znaju zašto se ponaša nekorektno, za razliku od Vladimira Šeksa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe