Obavijesti

News

Komentari 134

Kličko: Ovo je rat dobra i zla

Kličko: Ovo je rat dobra i zla

Ruska invazija Ukrajine ušla je u 100. dan. Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg još je jednom ponovio kako će ovaj rat dugo trajati...

Ključni događaji:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.18

Ukrajinci: Vratili smo oko 20 posto izgubljenog teritorija

Ukrajinske snage vratile su oko 20 posto teritorija koji su izgubile u Severodonjecku od ruske invazije, prema ukrajinskim dužnosnicima.

21.34

Macron: Putin je napravio "povijesnu i najveću pogrešku" kada je napao Ukrajinu

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ocijenio je u petak da je njegov ruski kolega Vladimir Putin napravio "povijesnu i najveću pogrešku" kada je napao Ukrajinu, zbog čega je danas "izoliran".

"Mislim, i to sam mu rekao, da je napravio povijesnu i najveću pogrešku prema svom narodu, prema sebi i prema povijesti", rekao je Macron, stotog dana rata, u razgovoru za francuski regionalni medij.

"Mislim da je izoliran. Jedna je stvar zatvoriti se u izolaciju, a izaći iz nje je teško", istaknuo je Macron.

Francuski predsjednik je opetovao da "Rusiju ne treba ponižavati" - što je loše primljeno na istoku Europe - "kako bismo joj, čim borbe prestanu, mogli diplomatskim putem omogućiti izlazak" iz te situacije.

20.40

Putin kaže da se ukrajinsko žito može izvesti kroz Bjelorusiju

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je u petak optužbe da Rusija blokira izvoz žita preko ukrajinskih luka i predložio da se žito izvozi kroz Bjelorusiju, uz uvjet da se toj zemlji ukinu sankcije.

Putin je na državnoj televiziji rekao da zapad pokušava prikriti vlastite pogreške optužujući Rusiju za probleme na globalnom tržištu.

Ruska vojska je zauzela veći dio južne ukrajinske obale i njezini brodovi kontroliraju pristup lukama na Crnom moru. Moskva je optužila Ukrajinu i zapad za poremećaje u izvozu ukrajinskog žita.

24sata

"Ako netko želi riješiti problem izvoza žita iz Ukrajine, molim, najlakši način je kroz Bjelorusiju. To nitko ne sprječava", rekao je Putin. "No, najprije treba ukinuti sankcije Bjelorusiji".

Bjeloruski čelnik Aleksander Lukašenko je ranije u petak rekao da je Minsk spreman preko svoga teritorija dopustiti tranzit ukrajinskog žita do luka u Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji ili na Baltiku, ako peko tih luka bude mogla izvoziti bjelorusku robu.

Putin je rekao da će se problemi na globalnom tržištu pogoršati zbog britanskih i američkih sankcija ruskim proizvođačima gnojiva.

>>> Više pročitajte OVDJE...

2010

Vučić: Dolazak Lavrova mogao bi ugroziti planirani Scholzov posjet

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u petak kako ne isključuje mogućnost da bi posjet ministra vajskih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu, najavljen za 6. i 7. lipnja, mogao ugroziti posjet njemačkog kancelara Olafa Sholza, koji se očekuje 10. lipnja.

20.02

U Ukrajini ranjena dva novinara Reutersa, ubili njihovog vozača

Dva Reutersova novinara ranjena su, a njihov vozač je ubijen na istoku Ukrajine kada je pucano na njihov automobil, priopćio je Reuters.

>>> Više pročitajte OVDJE...

Komentari 134