Obavijesti

News

Komentari 69

Zagreb: Čuli ste eksploziju? Ne brinite, MIG-ovi imaju vježbe

Zagreb: Čuli ste eksploziju? Ne brinite, MIG-ovi imaju vježbe

Planiran probni let provodit će se kao zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida na visini od 10 000 do 14 000 metara na području kontinentalnog dijela Hrvatske

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će tijekom petka, u periodu od 10 do 16 sati, provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida. 

Upravo iza 10 sati su brojni čitatelji i dojavili kako su čuli 'detonacije' od Pušće, Črnomerca, Novog Zagreba i drugih dijelova Zagreba...

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran probni let provodit će se kao zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida na visini od 10 000 do 14 000 metara na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.