Obavijesti

News

Komentari 48

Ravnatelj osječke OŠ Vijenac učenicima je ukinuo zadaće

Ravnatelj Osnovne škole 'Vijenac' Stjepan Sokol kaže kako će se ove školske godine u školi provesti novo istraživanje kako bi se vidjelo što misle nove generacije

VIDEO

U osječkoj Osnovnoj školi Vijenac ravnatelj, profesori, roditelji i učenici su se dogovorili – ukinuti domaće zadaće! 

- Znate, učenje je jako težak rad. Moramo i učenicima omogućiti da se kući malo odmore po povratku iz škole - priča Stjepan Sokol, ravnatelj škole koja je zbog ukidanja domaćih zadaća postala jedinstvena u hrvatskim okvirima. 

Prema ravnateljevim riječima, novoj praksi se pristupilo sustavno i vrlo oprezno, jer se svim profesorima i učenicima dopustilo da sami izaberu kako će se ponašati. 

- Idemo na to da učenici kući završe samo onaj posao koji nisu uspjeli dovršiti u školi. Time smo postigli da su učenici na nastavi angažiraniji, nastava se više individualizira i ne dolazi u obzir negdašnje pravilo o jednakom tretmanu svih učenika - priča ravnatelj Stjepan Sokol. 

Prema dosadašnjim iskustvima, ravnatelj Stjepan Sokol tvrdi da su učenici na školskim satima postali znatno pažljiviji te da više rade. 

- Učenici su shvatili da im je u interesu biti pažljiviji tijekom nastave, jer ne žele si dopustiti da moraju kasnije, zbog propuštenog u školi, satima sjediti kući uz bilježnicu i raditi nešto što su mogli obaviti u školi! S druge strane, učitelji više neće morati ocjenjivati školske zadaće koje su, budimo realni, u puno situacija pisali upravo roditelji djece koja to nisu zbog umora ili nečega drugog napraviti kući - priča ravnatelj Stjepan Sokol. 

Premda učenici njegove škole postižu iznimne rezultate, njihov primjer nisu slijedile i druge škole. Ravnatelj tvrdi da ovakav pristup domaćim zadaćama zahtjeva iznimnu zainteresiranost i kompetentnost učitelja, suglasnost roditelja te motiviranost učenika. No, kad se sve to složi, učenici su u cijeloj priči najsretniji i najzadovoljniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.