Obavijesti

News

Komentari 53

Ravnatelj Štibohar: 'Život ide dalje. Ovo je potvrda da smo radili ispravno i po pravilima'

Ravnatelj Štibohar: 'Život ide dalje. Ovo je potvrda da smo radili ispravno i po pravilima'

Nakon što je otac dječaka danima dovodio ispred škole, u koju nije mogao ući jer je odbijao staviti masku, odlučili su tužiti školu. Ravnatelj Samson Štibohar komentirao je za 24 sata nepravomoćnu presudu

VIDEO

Puno toga smo govorili i pisali. Zahvaljujem se svima koji su bili uz školu i mene. Na neki način je ovime zadovoljeno ono da se vidi da smo morali poštivati ono što nam je propisano, tako je nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Zlataru komentirao ravnatelj OŠ Krapinske Toplice, Samson Štibohar. 

Naime, roditelji dječaka koji više nije htio nositi masku na nastavi, iako je to mjera propisana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja na temelju mjera koje je donio Nacionalni stožer, su podnijeli tužbu protiv škole jer učenika nisu puštali na nastavu bez maske. Podsjetimo, morao ju je nositi samo na hodniku do učionice. Sud je istaknuo kako je škola morala poštovati propisane epidemiološke mjere koje su uvedene zbog epidemije koronavirusa. No, dječak i njegovi roditelji nisu dokazali da bi mu nošenje maske naštetilo zdravlju, kao što su tvrdili.

- Bilo je napeto u cijelom gradu kad se sve odvijalo, ali kao i tad, sve funkcionira, život ide dalje. Postalo je mirnije čim su prosvjednici prestali dolaziti iz drugih gradova, a ne buni se ni gospođa čije djeca idu u našu školu, a pružala je podršku ovom ocu. Dječak pohađa susjednu školu i koliko mi je poznato, tamo poštuje mjere - govori ravnatelj. 

Ali sudski spor nije prošao bez incidenata. Naime, dječakov otac u jednom trenu je odbio staviti masku u prostorijama suda, gdje je to propisano, pa je ispraćen izvan zgrade. Uz tužbu nisu predali dokaze da maska zaista narušava zdravlje dječaka, iako je škola od početka roditeljima govorila da se na temelju liječničke potvrde može napraviti iznimka.

- Kada je tražen liječnički pregled kojim bi se to utvrdilo, učenik i njegova obitelj su ga odbili - kazali su predstavnici iz škole.

Sud je zaključio da je mjera nošenja maski razmjerna i predstavlja ravnotežu između ta dva suprotstavljena interesa tj. interesa dječaka na nenošenje maske i interesa društva da se zaštiti od širenja zaraznih bolesti.

- Ovaj dio presude je za nas zadovoljština jer pokazuje da smo od početka radili ispravno, poštovali mjere i pravila - govori Štibohar. 

Na presudu se roditelji mogu žaliti, a ostalo je otvoreno i pitanje upadanja prosvjednika i dvojice muškaraca s mikrofonom i kamerom u školu. 

- Što se toga tiče, sve fotografije, snimke i informacije smo zajedno s policijom predali DORH - u i sad je to u njihovim rukama - objašnjava ravnatelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca