Obavijesti

News

Komentari 11

Razbija i betonske ploče: On ima najtvrđu glavu na svijetu

Razbija  i betonske ploče: On ima najtvrđu glavu na svijetu
2

Kerim Ahmedspahić (15) iz Breze u samo 35 sekundi glavom je slomio čak 111 građevinskih blokova. Nakon natjecanja lagane bolove imao je samo u vratu

VIDEO

Kerim Ahmedspahić (15) učenik je prvog razreda gimnazije iz Breze, nedaleko od Sarajeva, a odnedavno i vlasnik svjetskog rekorda u razbijanju građevinskih ploča glavom, i to u premetu naprijed.

U 35 sekundi mladi je Bošnjak razbio 111 komada ploča za zidanje od siporeksa debljine pet centimetara potukavši tako prijašnji Guinnessov rekord od 91 razbijene ploče u vremenu od jedne minute.

- Ljestvicu sam visoko podigao i bit će je teško srušiti - rekao je naizgled krhki i izuzetno blagi tinejdžer dodavši kako je dan prije obaranja rekorda došao u dvoranu i zastao vidjevši ploče postavljene u redu od oko 40 metara.

- Stao sam i zamislio se pitavši se hoću li ja to moći. Noć prije skoro da oka nisam sklopio. Bojao sam se da nešto ne pođe krivo. Ipak, vjerovao sam u sebe i svog trenera Edina Kajevića, koji mi je uz roditelje najveća potpora - rekao je Kerim. Roditelji Mirset i Sabina na njega su izuzetno ponosni.

- Kad mi je Kerim otkrio kakavim se sporom bavi, bojala sam se za njega. Počela sam ga odgovarati od toga, no nije se dao. Stalno mi je govorio da se ne moram brinuti i da on to može - rekla je Sabina, koja je sa suprugom natjecanje gledala iz publike. Dodaje da ju je uhvatila panika kad je u dvorani ugledala sve ploče.

- Pomislila sam: ‘Bože moj, hoće li to moje dijete lomiti glavom’. Bila sam na rubu da odem do njega i kažem mu da to ne čini, ali znala sam da je to njegova velika želja pa sam odustala - rekla je Sabina.

Kerim je krenuo, publika je počela skandirati, a ploče su se lomile jedna za drugom.

- Kad sam uhvatio ritam, lomio sam hrpu po hrpu. Trenera nisam vidio nego sam ga samo slušao. Pratio me u korak i davao mi upute i snagu. Došao sam do kraja i samo znam da su me svi počeli grliti i ljubiti. Čestitali su mi i tek onda mi je bilo jasno da sam uspio - prisjeća se Kerim natjecanja dodajući kako tog dana nije osjetio nikakve bolove, ali da su ga već sutradan malo boljela ramena, no ne i glava. Škola mu je na prvome mjestu, a sportom će se, govori, baviti u slobodno vrijeme.

Trener Edin Kajević o Kerimu ima samo riječi hvale. Opisuje ga kao vrsnog i srčanog sportaša koji je uvijek spreman slušati njegove savjete.

- Prepoznao sam njegov talent i bio sam siguran da će u tome uspjeti. Po meni je, moram biti iskren, učinio i više od očekivanja i ponosan sam na to - rekao je Kajević, čovjek koji je i sam vlasnik nekoliko svjetskih rekorda, i to u razbijanu laktom kokosovih oraha i punih limenki gaziranog pića. Upravo je on, uz Kerima, tog 25. ožujka postavio novi rekord u razbijanju limenki laktom. Dosadašnji rekord držao je Pakistanac Muhamed Rashid, koji je u jednoj minuti uspio razbiti 77 limenki. Kajević je za 51 sekundu razbio 84 limenke i tako postavio novi Guinnessov rekord, a otkrio je i kako se sprema laktom lomiti bejzbolske palice.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.