Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razbojnik Leš: Hvala lijepa što ste mu pustili gospodine sudac

Miroslav Leš nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zbog četiri razbojstva i dva pokušaja razbojstva. Kad je čuo da izlazi iz istražnog zatvora, u kojem je bio od 1. prosinca 2016. nije skrivao sreću

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Sudac Županijskog suda u Zagrebu Tomislav Juriša nepravomoćno je Miroslava Leša i Filipa Šćukanca- Hopinskog osudio na jedinstvene kazne od četiri godine i 10 mjeseci, odnosno 3,5 godine zatvora zbog četiri razbojstva i dva pokušaja razbojstva. Pljačkali su u studenome i prosincu 2016. u Zagrebu. Na meti su im bile sportske kladionice te pošta na Knežiji koju su opljačkali 11. studenoga i 1. prosinca nakon čega su uhitili Leša. Kako je Leš imao zabranu upravljanja automobilom u razbojničke pohode vozio ga je Šćukanec- Hopinski. Kad bi došli do kladionice ili pošte Leš je navlačio vunenu kapu s prorezom za oči i ulazio u poslovnice.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Daj pare - zaprijetio bi djelatnicima uperivši u njih plastični pištolj. Uplašeni ljudi dali su mu novac, a on je potom ušao u Fiat Puntiu kojem ga je čekao Šćukanec- Hopinski nakon čega bi se odvezli u nepoznatom smjeru. U razbojničkim pohodima zgrabili su 93.807 kuna. 

Kad je Miroslav Leš čuo da će ga pustititi iz istražnog zatvora, u kojem se nalazio od 1. prosinca 2016. više puta je zahvalio sucu.

- Hvala vam lijepa što ste me pustili na slobodu - rekao je Leš sucu Juriši. Naime, optuženik čeka pravomoćnu presudu u istražnom zatvoru samo ako je nepravomoćno osuđen na kaznu od  pet i više godina zatvora. 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Message