Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
160 komentara

Razdor: E, nećete više vješati svoje rublje po balkonima!

HDZ-ovka predlaže zabrane sušenja rublja u centru. Gradonačelnik kaže da će vidjeti kakvo uporište prijedlog ima u Odluci o komunalnom redu. Oporba je protiv

Željko Rukavina/24sata
Foto: Željko Rukavina/24sata
160 komentara

Sramota je da ljudi moraju u središtu grada gledati tuđe rublje na balkonima, smatra Renata Husinec, potpredsjednica Gradskog vijeća Križevaca.

Prijedlog dolazi iz redova vladajuće koalicije HSS-a, HDZ-a i liberala, koji zajedno imaju 11 od 21 gradskog vijećnika. U oporbenim redovima predvođenim SDP-om ustali su protiv prijedloga i prije nego je uvršten na dnevni red sjednice.

- Uostalom u povijesnoj jezgri i nema balkona na kojima bi se sušile gaće jer su tamo sve stare zgrade. Stambeni blokovi su izvan povijesne jezgre i oni su napravljeni tako da u kupaonicama nema mjesta za sušilice koje su skupe. Umjesto da se bavimo gospodarstvom i temama kako Križevce učiniti bogatim mjestom, a ne kao što je sada najzaduženiji grad u odnosu prema broju stanovnika – tvrdi predsjednik GO SDP-a Ivan Majdak. No gradonačelnik Branko Hrg (HSS) kaže kako treba vidjeti kakvo uporište prijedlog ima u Odluci o komunalnom redu.

- Sve ovisi o tome kako će vijećnici prihvatiti prijedlog i kako bi ga se, ako dobije zeleno svjetlo provelo u djelo – kaže Hrg.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message